Uskoro sanacija gradske kuće i kuće Milice Stojadinović Srpkinje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 22. 06. 2013. | Komentara: 0

Uskoro sanacija gradske kuće i kuće Milice Stojadinović Srpkinje

VRDNIK - Otvarajući tradicionalna turističko-kulturnu manifestaciju „Vidovdanski sabor u Vrdniku“, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić najavio je pomoć Vrdniku i Irigu.

LSV

- Posebno sam počastvovan jer sam odrastao u Vrdniku i doživljavam ga kao svoje mesto. Vidovdan je u mojoj porodici dočekivan sa velikom radošću i za sve nas je predstavljao poseban praznik. Zbog svega što Vrdnik jeste, trudim se da pomognem u realizaciji projekata vezanih za kulturu Vrdnika i opštine Irig. Očekuje nas sanacija gradske kuće „Kasine“, zatim kuće u kojoj je stvarala Milica Stojadinović Srpkinja, i izuzetno važan projekat očuvanja industrijskog nasleđa gde će Vrdnik sa svojim rudnikom i njegovim nasleđem imati izuzetno važnu ulogu - istakao je Grujić.

U toku manifestacije koja traje od 22. do 28. juna, posebna pažnja posvećuje se negovanju tradicije narodnih običaja i verovanja, kao i prezentovanju narodnih rukotvorina, suvenira, starina i domaćih  proizvoda

Sabor organizuju Turistička organizacije Opštine Irig i udruženje Vrdnička kula, uz pomoć pokrajinskih sekretarijata i Opštine Irig, kao i škola, vrtića, KUD-ova i sportskih klubova sa teritorije ove opštine.

(BILSV, 22.06.2013)



Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš kaže za Danas da je ekspanzionizam kao koncept politička ideja koja se kao bumerang vrati onom narodu koji je pokreće na najgori mogući način.
Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 
Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook