Uskoro sanacija gradske kuće i kuće Milice Stojadinović Srpkinje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 22. 06. 2013. | Komentara: 0

Uskoro sanacija gradske kuće i kuće Milice Stojadinović Srpkinje

VRDNIK - Otvarajući tradicionalna turističko-kulturnu manifestaciju „Vidovdanski sabor u Vrdniku“, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić najavio je pomoć Vrdniku i Irigu.

LSV

- Posebno sam počastvovan jer sam odrastao u Vrdniku i doživljavam ga kao svoje mesto. Vidovdan je u mojoj porodici dočekivan sa velikom radošću i za sve nas je predstavljao poseban praznik. Zbog svega što Vrdnik jeste, trudim se da pomognem u realizaciji projekata vezanih za kulturu Vrdnika i opštine Irig. Očekuje nas sanacija gradske kuće „Kasine“, zatim kuće u kojoj je stvarala Milica Stojadinović Srpkinja, i izuzetno važan projekat očuvanja industrijskog nasleđa gde će Vrdnik sa svojim rudnikom i njegovim nasleđem imati izuzetno važnu ulogu - istakao je Grujić.

U toku manifestacije koja traje od 22. do 28. juna, posebna pažnja posvećuje se negovanju tradicije narodnih običaja i verovanja, kao i prezentovanju narodnih rukotvorina, suvenira, starina i domaćih  proizvoda

Sabor organizuju Turistička organizacije Opštine Irig i udruženje Vrdnička kula, uz pomoć pokrajinskih sekretarijata i Opštine Irig, kao i škola, vrtića, KUD-ova i sportskih klubova sa teritorije ove opštine.

(BILSV, 22.06.2013)



Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Niko ne može da se provuče

NOVI SAD - Forum Lige socijaldemokrata Vojvodine o lustraciji u okviru kampanje "Podvuci liniju" održan je sinoć u Novom Sadu. Tema foruma bila je izmena i primena Zakona o lustraciji, kao i potreba da se lustracija konačno sprovede.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook