Ustav Srbije je antivojvođanski

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 07. 2012. | Komentara: 0

Ustav Srbije je antivojvođanski

NOVI SAD - Statut Vojvodine nije protivustavan već je Ustav Srbije antivojvođanski, izjavila je danas predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević, preneli su mediji.

LSV

Ona je rekla da se nakon odluke Ustavnog suda Srbije da pojedine tačke zakona o nadležnostima Vojvodine nisu u skladu sa Ustavom Srbije postavlja pitanje svrhe postojanja pokrajinske administracije.

- Pokrajinska administracija se na taj način svodi na puki protočni bojler prinadležnosti što bi mogla da obavlja i obična mesna zajednica - kazala je Sedlarevićeva, ističući da se Vojvodina nalazi u krajne vanrednoj pravnoj situaciji.

Prema njenim rečima, odluka Ustavnog suda je politička i kako je rekla, još jedan od pokazatelja da je neophodno menjati Ustav Srbije.

Na pitanje novinara da li će današnja sednica pokrajinskog parlamenta i odluke i donete na njoj biti validne, s obzirom na novonastalu situaciju, Sedlarevićeva je rekla da to još nije poznato i da odluka Ustavnog suda još nije postala pravosnažna.

(BILSV, 11.07.2012.)



Izjave | Utorak, 05. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Sa premijerom sutra o spornim pitanjima

NOVI SAD - Bojan Kostreš, šef radne grupe Vlade Srbije za izradu zakona o javnoj svojini, sutra bi trebalo premijeru Mirku Cvetkoviću da predstavi nacrt ovog propisa koji je jedan je od uslova da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU.
Izjave | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević danas i sutra u Briselu prisustvuje prvom sastanaku povodom početka projekta pod nazivom "Promocija zapošljavanja mladih". Skupština AP Vojvodine je zajedno sa još tri regije članice Skupštine evropskih regija dobila finansijsku podršku za realizaciju ovog Projekta od Evropske komisije.
Izjave | Subota, 02. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ostalo nekoliko nerešenih pitanja o javnoj svojini

NOVI SAD - Do 15. jula premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću treba da predamo nacrt zakona o javnoj svojini, čime bi bio ispunjen zadatak radne grupe, komisije i svih tela koja su formirana za izradu teksta i donošenje ovog zakona. Nakon toga će premijer i predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović odlučiti kada će on ići pred parlament.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook