Ustavni sud izazvao zbrku sa mandatima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 20. 02. 2013. | Komentara: 0

Ustavni sud izazvao zbrku sa mandatima

NOVI SAD – Komentarišući vansudsko poravnanje Skupštine grada Novog Sada i deset nekadašnjih odbornika SRS, koje će gradsku kasu koštati oko 10 miliona dinara, bivši predsednik novosadskog parlamenta i potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović rekao je za Dnevnik da vlast nije oduzimala niti davala mandate.

LSV

– Mi smo dobili nalog od suda da vratimo mandate SRS-u i to smo učinili. Kada je Ustavni sud utvrdio da mandati pripadaju odbornicima, a ne strankama, dolazi do pometnje, jer uz odluku nisu išla i uputstva – naveo je Jovanović. Kako kaže, radikali su na osnovu pojedinačnih žalbi povratili mandate, a nakon odluke Ustavnog suda, samo je 10 od 12 odbornika SNS tražilo povraćaj tih mandata.
– U takvoj situaciji nismo znali koja dva odbornika SRS da ostavimo u Skupštini. Tražili smo i mišljenje nadležnog ministarstva, ali ono nikad nije stiglo. Da li iz tog razloga, ili ne, nigde u Srbiji nisu vraćeni mandati SNS-u u prošlim sazivima lokalnih parlamenata – kazao je Jovanović. Po njemu, glavni generator ovih problema bio je Ustavni sud, jer nije dao uputstvo za sprovođenje svoje odluke i zbog toga je došlo „do javašluka u celoj Srbiji“.
– Ostavljen nam je izbor: da budemo krivi, ili da budemo mnogo krivi – naglasio je Jovanović.
 
(BILSV, 20.02.2013.)



Izjave | Subota, 12. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Određenim strukturama smeta Martijev izveštaj

NOVI SAD - U Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nastala je prava drama u četvrtak kada je deo poslanika tražio od izvestioca PS SE Dika Martija da odustane od istrage o trgovini organima na Kosovu, saznaje Pravda. Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže za taj list da je sasvim sigurno da izveštaj Martija zaista boli određene strukture, i da im taj izveštaj jako smeta.
Izjave | Petak, 11. 03. 2011. | Komentara: 0

Borba za imovinu i prihode AP Vojvodine, kao i regionalizaciju Srbije

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je nekoliko amandmana na Zakon o ministarstvima sa ciljem da se što je moguće više popravi položaj AP Vojvodine, kao i da pozitivno utiče na procese poput regionalizacije zemlje, navedeno je danas tokom rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Više manifestacija povodom Dana žena

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare organizovana je povodom Dana žena i u Bačkoj Topoli, a predsednica Foruma žena Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Hajnalka Virag govorila je o angažmanu žena u politici - njihovom položaju i motivima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook