Vanredni parlamentarni izbori bi usporili evrointegracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 20. 10. 2015. | Komentara: 0

Vanredni parlamentarni izbori bi usporili evrointegracije

BEOGRAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je za TV B92 kao dobru odluku premijera Srbije Aleksandra Vučića da za sada vanrednih parlamentarnih izbora ne bude.

LSV

– Što se tiče premijerove odluke, mislim da je dobra, korisna za Srbiju, jer u ovom momentu kada se Briselski sporazum privodi kraju, kada treba da se otvaraju pregovaračka poglavlja, kada ima puno posla vezano za evropske integracije, raspisani izbori bi samo usporili sve to i vratili bi nas sigurno korak ili dva u nazad – rekao je Kostreš. 
Osvrćući se na predstojeće pokrajinske i lokalne izbore, Kostreš je novinarima u Novom Sadu rekao da očekuje da se LSV ponaša kao i do sada.
– Mi ćemo izaći samostalno na izbore, odluku će doneti Glavni odbor i pretpostavljam da će ona biti takva. LSV planira da ovoga puta izađe sa jednom pobedničkom kampanjom, i naša ideja jeste da pobedimo na ovim pokrajinskim izborima i da pokušamo da posle izbora formiramo većinu, jer je jedino ta većina može da garantuje očuvanje interesa građanki i građana Vojvodine. Ukoliko to ne uspemo, ići ćemo u opoziciju – naveo je Kostreš. Na pitanje s kim bi u tom slučaju Liga mogla da formira vlast, Kostreš kaže da takvu odluku donosi Glavni odbor.
– Koliko ja poznajem Glavni odbor LSV, on će sigurno ići za tim da se sarađuje sa tradicionalnim partnerima. Ono što je nama važno, jeste da pokušamo da okupimo većinu oko našeg programa i ukoliko ne budemo mogli da sprovodimo naš program u toj većini, mi nećemo biti na vlasti – kazao je zamenik predsednika LSV ističući da Liga nije vezana za vlast, već da je njoj vlast sredstvo za ispunjavanje političkih ciljeva.
 
(BILSV, 20. 10. 2015)



Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 
Izjave | Sreda, 28. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Nazire se rešenje kosovskog problema, nakon toga Srbija se mora okrenuti sebi

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš izjavio je da je očigledno da se sprovođenje Šolc – Makronovog plana privodi kraju a time se nazire i rešenje kosovskog problema. Nakon toga, kaže Kostreš, Srbija se mora okrenuti sebi.
Izjave | Nedelja, 04. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Crkva da počne da plaća poreze, a ne da troši pare za obnovu Porfirijevog dvorca

Predsednik Lige socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš pozvao je patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija da odustane od namere renoviranja vile na Dedinju u kojoj živi, te da podrži zahtev LSV da verske zajednice, pa i SPC, počnu da plaćaju poreze koji su propisani zakonom i tako „pokažu lojalnost državi“.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook