Više kandidata opozicije otežava Vučićevu pobedu u prvom krugu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 06. 02. 2017. | Komentara: 0

Više kandidata opozicije otežava Vučićevu pobedu u prvom krugu

BEOGRAD - Što je veći broj predsedničkih kandidata, pogotovo građanske opozicije, teže će biti Aleksandru Vučiću, ako odluči da se kandiduje, da pobedi u prvom krugu, ukazuje za Danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Ukoliko, na primer, na izbore izađe hiljadu ljudi, za pobedu u prvom krugu neophodno je osvojiti 50 odsto plus jedan glas. To je 501 glas. Međutim, ako se kandiduje Čanak i na izbore zbog njega izađe još deset ljudi, dakle biće 1.010 izašlih i za pobedu u prvom krugu biće potrebno 506 glasova. Ali, tih novih pet glasova više za pobedu, Vučić neće moći da očekuje od tih novoizašlih, već će morati da ih traži među svojim biračkim telom ili glasačima Jeremića, Jankovića ili Šešelja. To će međusobno biti vrlo teško jer su ti glasači već opredeljeni - objašnjava Kostreš. On zaključuje da veći broj predsedničkih kandidata, pogotovo građanskog dela opozicije, povećava izlaznost i otežava pobedu Vučića u prvom krugu.

BILSV, 06.02.2017.



 




Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Veliki značaj obeležavanja Dana Evrope

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je na današnjoj konferenciji za novinare na veliki značaj obeležavanja 9.maja, Dana Evrope, koji je LSV i ove godine propratila nizom akcija i uličnih performansa, u koje se uključio veliki broj građanki i građana širom čitave Vojvodine.
Izjave | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Bez razgovora o pokrajinskim izborima

NOVI SAD - Komentarišući najave da bi pokrajinski izbori mogli biti raspisani u septembru ili decembru, odvojeno od republičkih, potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević, koja je i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine, rekla je za Dnevnik da ne očekuje izbore u Pokrajini pre proleća 2012. godine.
Izjave | Nedelja, 08. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Žrtve su prioritet

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je danas svojim potpisom osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru SFRJ (REKOM). Ističući da istina i zagađenje nemaju granice, Čanak je rekao da su ovi prostori zagađeni lažima zbog čega je neophodna jedna ovakva zajednička akcija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook