Vojvođanska zastava viori se u Briselu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 16. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvođanska zastava viori se u Briselu

BRISEL - Juče je u Briselu vojvođanska zastava istaknuta zajedno sa zastavama drugih evropskih regija u sedištu nove evropske organizacije KEN (Naučno-ekonomska mreža), u kojoj je AP Vojvodina jedan od osnivača. Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević rekla je za Pravdu da je Liga veoma obradovana vešću da se vojvođanska zastava zaviorila ispred sedišta EU.

"Podsetila bih na našu kampanju od februara da se zastava istakne ispred svih opština i javnih ustanova u Vojvodini. Što se tiče kancelarije. LSV smatra da njeno otvaranje kasni godinama " navela je Sedlarevićeva.

(BILSV, 16.04.2011.)




Izjave | Sreda, 07. 09. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini prava na železnicu na njenoj teritoriji

BEOGRAD - Liga Socijaldemokrata Vojvodine zatražila je danas da se novim zakonom o železnici priznaju upravljačka, osnivačka i vlasnička prava Vojvodine nad delom železnice koji je na teritoriji pokrajine i onim delom koji je finansiran sredstvima Vojvodine.
Izjave | Utorak, 06. 09. 2011. | Komentara: 0

Jovanović šalje Dačiću fotografije redova ispred šalter sala u Novom Sadu

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivicu Dačića da reši problem velikih gužvi ispred šalter sala Policijske uprave Novi Sad, na Bulevaru oslobođenja i Bulevaru kralja Petra I
Izjave | Utorak, 06. 09. 2011. | Komentara: 0

Zaustaviti dalje ekonomsko poniženje Vojvodine

ZRENJANIN - Aleksandar Marton, potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, podsetio je na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare GrO LSV u Zrenjaninu na značaj usvajanja Zakona o vraćanju imovine i izvornih prihoda, kojima će se, kako je istakao, sprečiti dalje ekonomsko poniženje Vojvodine, koje se toleriše već 20 godina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook