Vojvođanska zastava viori se u Briselu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 16. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvođanska zastava viori se u Briselu

BRISEL - Juče je u Briselu vojvođanska zastava istaknuta zajedno sa zastavama drugih evropskih regija u sedištu nove evropske organizacije KEN (Naučno-ekonomska mreža), u kojoj je AP Vojvodina jedan od osnivača. Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević rekla je za Pravdu da je Liga veoma obradovana vešću da se vojvođanska zastava zaviorila ispred sedišta EU.

"Podsetila bih na našu kampanju od februara da se zastava istakne ispred svih opština i javnih ustanova u Vojvodini. Što se tiče kancelarije. LSV smatra da njeno otvaranje kasni godinama " navela je Sedlarevićeva.

(BILSV, 16.04.2011.)




Izjave | Utorak, 12. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Sporna još vojvođanska imovina, ali verujem u kompromis

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš uveren je u to da će nacrt tog akta biti usaglašen do kraja ove nedelje i potom odmah upućen premijeru Mirku Cvetkoviću. U izjavi za "Dnevnik" Kostreš je kazao da je ostalo još veoma malo pitanja o kojima je potrebno postići političku saglasnost, te da su ona vezana za vraćanje imovine AP Vojvodini.
Izjave | Ponedeljak, 11. 07. 2011. | Komentara: 0

Čanak: U Srbiji imamo poplavu decentralista i regionalista

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, istakao je na današnjoj sednici Glavnog odbora stranke da je u poslednje vreme došlo do poplave decentralista i regionalista u Srbiji, pre svega zbog toga što te stranke prate istraživanja javnog mnjenja koja govore da decentralizacija danas ima podršku među građanima.
Izjave | Nedelja, 10. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Još radimo na spornim pitanjima

BEOGRAD - Nacrt zakona o javnoj svojini još uvek je u izradi, budući da postoji još nekoliko spornih pitanja, a premijer Srbije Mirko Cvetković će o tom aktu biti obavešten zvanično kada sve bude završeno, istakao je za Radio Beograd 1 Bojan Kostreš, šef Radne grupe Vlade Srbije za izradu zakona o javnoj svojini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook