Vojvodina da se izjasni o svom položaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 28. 12. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina da se izjasni o svom položaju

NOVISAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je da se Ustav Republike Srbije pokazao se kao ekstremno loš, kako po pitanju Kosova, evropskih integracija, a naročito po pitanju AP Vojvodine čiji je položaj praktično neodrživ.

LSV

– Nesporno je da postoji odluka Ustavnog suda Srbije koja treba da se sprovede, ali kakav god bio rezultat tog postupka, i tako izmenjen Statut će opet  biti neprihvatljiv za Vojvodinu – naveo je Bogaroški. Istakao je da onda nije ni čudo što je iz takvog Ustava proizašla odluka Ustavnog suda koja je skandalozna i gde je obrazloženje svakog poništenog člana Statuta prožeto centralističkom ideologijom.

– Zbog toga će Skupštna AP Vojvodine morati da se izjasni da li joj je ovakav ustavni položaj prihvatljiv ili ne. Poslanička grupa LSV će skupštini podneti inicijativu kojom će upravo tražiti to od Skupštine AP Vojvodine - da se izjasni da li joj je prihvatljiv ovakav ustavni položaj i da li je potrebna promena ustava – naveo je Bogaroški najavljujući tu inicijativu za prvu narednu sednicu pokrajinskog parlamenta.

(BILSV, 28. 12.2013)



Izjave | Ponedeljak, 31. 08. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Hoće da budu Vučić umesto Vučića

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš kaže za Politiku da se pravi velika logička greška u situaciji u kojoj se stvari postavljaju tako što se kaže: imate Vučića, koji je na vlasti, i imate ljude koji su opozicija, a oni koji nisu ni za vlast, ni za deo opozicije, ne postoje ili su dupli izdajnici.
Izjave | Četvrtak, 27. 08. 2020. | Komentara: 0

Crnogorska opozicija planira incidente

„Na izborima u Crnoj Gori, očekujem da će zbog podignutih očekivanja od strane tamošnje opozicije, SPC i samoproglašene beogradske elite, u kojoj dominiraju osobe bliske bezbednosnim službama, čiji je najbolji primer Matija Bećković, sve biti pripremljeno za proglašavanje izbora nelegitimnim, sa planom izazivanja incidenata tokom izbornog dana, koji će izbore učiniti problematičnim, a onda u izbornoj noći očekujem pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti“, izjavio je Nenad Čanak predsednik Lige Socijaldemokrata Vojvodine za list Danas.
Izjave | Utorak, 25. 08. 2020. | Komentara: 0

ČANAK: Ne veruj Rusima ni kada darove donose

Komentarišući mešanje ambasadora Ruske Federacija u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka u proces sastavljanja nove Vlade, predsednik LSV Nenad Čanak istakao je da je jedna od definicija diplomate da je diplomata čovek koji laže za svoju zemlju. "U ovom slučaju ovaj ruski diplomata to radi sa maštom i ljubavlju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook