Vojvodina da se izjasni o svom položaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 28. 12. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina da se izjasni o svom položaju

NOVISAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je da se Ustav Republike Srbije pokazao se kao ekstremno loš, kako po pitanju Kosova, evropskih integracija, a naročito po pitanju AP Vojvodine čiji je položaj praktično neodrživ.

LSV

– Nesporno je da postoji odluka Ustavnog suda Srbije koja treba da se sprovede, ali kakav god bio rezultat tog postupka, i tako izmenjen Statut će opet  biti neprihvatljiv za Vojvodinu – naveo je Bogaroški. Istakao je da onda nije ni čudo što je iz takvog Ustava proizašla odluka Ustavnog suda koja je skandalozna i gde je obrazloženje svakog poništenog člana Statuta prožeto centralističkom ideologijom.

– Zbog toga će Skupštna AP Vojvodine morati da se izjasni da li joj je ovakav ustavni položaj prihvatljiv ili ne. Poslanička grupa LSV će skupštini podneti inicijativu kojom će upravo tražiti to od Skupštine AP Vojvodine - da se izjasni da li joj je prihvatljiv ovakav ustavni položaj i da li je potrebna promena ustava – naveo je Bogaroški najavljujući tu inicijativu za prvu narednu sednicu pokrajinskog parlamenta.

(BILSV, 28. 12.2013)



Izjave | Nedelja, 17. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Ko god negira genocid, radi pripremu na tome da se on ponovi

Lider Lige socijalista Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je za televiziju Hayat da bi Srbi premijera Crne Gore Dritana Abazovića, premeštali u pet različitih masovnih grobnica da se on zatekao u Srebrenici u julu 1995. godine. Čanak za Srebrenicu kaže kako je to opekotina i rana, koja ne može da zaraste, nego da čovjek sa njom mora da živi.

Izjave | Nedelja, 17. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Ne treba nam ruski lobista u Vladi Srbije

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da, ukoliko se ministri buduće Vlade Srbije budu birali po znanju i sposobnosti, onda tu svakako neće biti mesta za ambicije „maminih i tatinih sinova“.
Izjave | Subota, 09. 07. 2022. | Komentara: 0

Ekstremno desne grupe instruirane iz Moskve rade na destabilizaciji Srbije

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozdravio je što su komunalne službe uklonile „Z“ simbole sa novosadskih fasada i mosta, koji su ispisani uoči održavanja muzičkog festivala Exit. On je pozvao na kažnjavanje onih koji su ispisivali ove simbole.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook