Vojvodina izgubila mnogo zbog manjkavosti Ustava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina izgubila mnogo zbog manjkavosti Ustava

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je, govoreći o godišnjici usvajanja Ustava Republike Srbije, da je u proteklih pet godina Vojvodina mnogo izgubila zbog njegove manjkavosti. Kostreš je za Večernje novosti istakao da se zalaže za što skoriju izmenu Ustava koji bi Vojvodini garantovao izvršnu, zakonodavnu, delimičnu sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu.

Bojan Kostreš

- Srbija neće morati da menja svoj Ustav, samo ukoliko odustane od puta ka Evropskoj uniji - rekao je Kostreš Novostima.

- Ako želi u Evropsku uniju, Srbija će morati da menja svoj Ustav pre nego što od građana bude tražila da se na referendumu izjasne o ulasku u to visoko evropsko društvo - naveo je Kostreš. Po njegovoj proceni, promena najvišeg pravno-političkog akta naše zemlje, koji predstavlja kočnicu našim evropskim integracijama, mogla bi da usledi krajem 2012. odnosno početkom 2013. godine.

Kostreš je za današnji Kurir naveo da bi država trebalo da reaguje po pitanju istupa ambasadora Ruske federacije Aleksandra Konuzina.

- Trebalo bi ga proglasiti personom non grata i uskratiti mu gostoprimstvo. S Rusijom bi trebalo sarađivati, ali je nedopustivo mešanje u unutrašnje stvari države - istakao je Kostreš.

(BILSV, 31. 10. 2011.)



Izjave | Ponedeljak, 25. 07. 2022. | Komentara: 0

Malešević: Srbija treba da preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije

Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da Srbija treba Rusiji da uvede sankcije i ukine energetski sporazum, te da preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije. 
Izjave | Subota, 23. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Izmena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini pokušaj legitimizacije etničkih čišćenja

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kritikovao je najavljeni predlog izmena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini i ocenio da je to pokušaj legitimizacije i legalizacije posledica etničkih čišćenja i ratnih zločina koji su počinjeni u toj državi tokom ratova iz devedesetih godina 20. veka.
Izjave | Nedelja, 17. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Ko god negira genocid, radi pripremu na tome da se on ponovi

Lider Lige socijalista Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je za televiziju Hayat da bi Srbi premijera Crne Gore Dritana Abazovića, premeštali u pet različitih masovnih grobnica da se on zatekao u Srebrenici u julu 1995. godine. Čanak za Srebrenicu kaže kako je to opekotina i rana, koja ne može da zaraste, nego da čovjek sa njom mora da živi.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook