Vojvodina izvozi najviše jabuka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 15. 04. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina izvozi najviše jabuka

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški potpisao je juče sa vlasnicima 132 hektara voćnjaka koji su pod protivgradnim mrežama 41 ugovor, vredan 101 milion dinara bespovratnih sredstava. Tom prilikom, istakao je da je reč o nastavku uspešnog projekta, koji je doveo do toga da Vojvodina postane najveći izvoznik jabuka na teritoriji Srbije, što pre sedam-osam godina niko nije mogao pretpostaviti.

– Prošle godine smo uspeli da u voćnjacima, u kojima su korišćeni saveti Pokrajinske prognozno-izveštajne službe, prskanje svedemo ispod polovine u odnosu na one koji nisu koristili usluge te službe, koje su, inače, besplatne – naveo je Bogaroški. Dodao je da je reč o servisu koji Pokrajina ozbiljno finansira i koji radi već šest godina. Pokrajinski sekretar je naveo da je za 2016. godinu planirano 270 miliona dinara za tu namenu, i apelovao na poljoprivrednike da ne čekaju poslednji trenutak da konkurišu.


(BILSV, 15.04.2016.)




Izjave | Nedelja, 30. 07. 2023. | Komentara: 0

Izbori na svim nivoima u istom danu su katastrofa za demokratiju

Najnovije licitiranje sa datumom izbora i najava predsedsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se glasati na svim nivoima, prema mišljenju Aleksandra Martona, portparola Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođana, još je jedan u nizu primera izostanka demokratskih procesa u našoj zemlji.
Izjave | Četvrtak, 27. 07. 2023. | Komentara: 0

Ponosna sam na Zrenjanince što ponosno hodaju bez straha

Zrenjanin je među prvima krenuo u protestne šetnje. Protesti su početak promena u Zrenjaninu. Bila sam jako ponosna u tim prvim nedeljama na svoje Zrenjanince. Šetali smo po kiši kakvu ja u životu nisam doživela. Ali niko nije odustajao, svi su ponosno hodali.
Izjave | Petak, 21. 07. 2023. | Komentara: 0

Marton: SVM odgovoran za drastično smanjenje broja Mađara u Vojvodini

Portparol Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kritikovao je danas visokog funkcionera Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balinta Pastora i rekao da je politika te stranke kriva „što se broj Mađara u Vojvodini drastično smanjio“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook