Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

NOVI SAD - Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.

LSV
 
- Najveći problem države Srbije i same Vojvodine je rigidna, stroga, bezobrazna centralizacija. Mi želimo da decentralizujemo državu Srbiju. Kada država Srbija bude decentralizovana, tada će, praktično, Vojvodina imati obe ruke da se razvija i to je, praktično, temelj rešavanja problema Vojvodine – istakao je Marton.

- Vojvodina mora biti tema izbora zato što je Vojvodina devastirana, zapuštena, nekada je bila u rangu Slovenije, danas je u rangu Somalije. Nadamo se da ćemo govorom o Vojvodini, pričom o Vojvodini pokazati da u Vojvodini može bolje i da na taj način očuvamo vojvođanski način života – zaključio je on.

(SzILSV-Vojvođani, 02.12.2023)



Izjave | Petak, 12. 08. 2011. | Komentara: 0

Marton: Nije lako biti mlad u Srbiji

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je danas povodom Međunarodnog dana mladih da danas na žalost nije lako biti mlad u Srbiji te da su omladinci i omladinke svojevrsni heroji današnjeg vremena.
Izjave | Sreda, 10. 08. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao radove na keju u Novom Sadu

NOVI SAD - Rekonstrukcija poslednje deonice Sunčanog keja, od Mosta slobode do Mornarice, trebalo bi da budu okončana početkom septembra, najavljeno je tokom današnje posete predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića radovima na ovom potesu novosadskog šetališta.
Izjave | Subota, 06. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Nismo tražili atribute države

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže da Vojvodina ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, ali nikada nije tražila ono što odlikuje državu - spoljnu, monetarnu, makroekonomsku i politiku bezbednosti, izjavio je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook