Za LSV je rekonstrukcija završena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 05. 11. 2014. | Komentara: 0

Za LSV je rekonstrukcija završena

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Blic da je rekonstrukcija Pokrajinske vlade završena i da je Liga na tu priču stavila tačku i ide dalje.

LSV
 
- Kada sam bio predsednik Skupštine AP Vojvodine, većinu su činila 62 poslanika, i to sve četiri godine. Ostaje da se vidi šta će SVM da uradi. Preletanja su gorući problem koji moramo da rešimo – istakao je on.
 
U izjavi za Večernje novosti Kostreš kaže da će Pokrajinska vlada u narednom periodu biti pod stresom zbog tanke većine.
 
- Od Pastora s nestrpljenjem očekujemo objašnjenje. On nas je obavestio da neće glasati neposredno uoči sednice Skupštine – dodao je zamenik predsednika LSV.
 
A komentarišući trgovinu poslanicima, Kostreš je u izjavi za Informer kazao da su demokrate glasove kupovale do 2012. a da je to danas postala praksa.
 
- Od 2012. govorimo da je preletanje poslanika užasno i pogrešno. Međutim, to je danas pravilo i za SNS i sve druge partije. Dosad je u parlamentu čak petnaestak poslanika promenilo dres. Da li je ova rekonstrukcija plod korupcije, neka proveri policija – ističe Kostreš.
 
(BILSV, 05.11.2014)



Izjave | Utorak, 07. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Bocan-Harčenko bi zbog pretnje trebalo da bude persona non grata

Uveren sam da bi poseta Sergeja Lavrova, da je do nje došlo, ugrozila inicijativu „Otvoreni Balkan“, jer je agresija Ruske Federacije na Ukrajinu jasno pokazala karakter režima u Moskvi. To je totalitarni agresivni režim koji ima svoje imperijalne ideje i za njega je čitava planeta igralište na kome se nema milosti ni za koga, osim za interese Ruske Federacije, navodi za Danas Nenad Čanak.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Aleksandar Vulin je ruski špijun

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2022. | Komentara: 0

Trenutna politika Srbije nije hrabrost. Hrabrost je uvesti sankcije Moskvi

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kritikovao je stav premijerke Ane Brnabić u pogledu odnosa Srbije prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, te pozvao vlast u Srbiji da konačno uvedu sankcije Moskvi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook