Za nekoliko dana žalba Ustavnom sudu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 12. 2015. | Komentara: 0

Za nekoliko dana žalba Ustavnom sudu

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški rekao je da će LSV u narednih nekoliko dana Ustavnom sudu podneti inicijativu za ocenu ustavnosti odluke o visini transfernih sredstava iz republičkog u pokrajinski budžet, a koja ne ispunjavaju ustavom predviđen iznos od sedam procenata od ukupnog republičkog budžeta.

LSV
 
Na pitanje da prokometariše primedbe poslanika SNS da LSV nije 2011. godine Ustavnom sudu podnosila nikave inicijative, iako se i tada žalila na visinu transfernih sredstava, Bogaroški je kazao da to što se ranije kršio zakon ne abolira od odgovornosti one koji sada krše zakon.
 
- Evo, imaju priliku da poprave, imaju dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini Republike Srbije neka isprave 'krive drine'. Zašto to ne urade? Zato što to neko nije uradio ranije, to za mene nije argumentacija - ističe Bogaroški.
 
(BILSV, 11.12.2015)



Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Da li je Vučić svestan posledica po građane ako ne reši problem Kosova?

Odgovarajući na pitanje „Danasa“ o tome što predsednik države kaže da ne ide u prodavnicu redovno ali da zna cene gotovo svega, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je rekao da ga više interesuje da li je Vučić svestan posledica po građane ako ne reši problem Kosova
Izjave | Nedelja, 12. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U martu raskidamo koaliciju sa SNS-om u Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da će LSV raskinuti koaliciju sa Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu.
Izjave | Utorak, 07. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

Prihvatanje francusko-nemačkog plana o Kosovu za građane i građanke Srbije značilo bi bolji i kvalitetniji život i evropske integracije, izjavio je za zrenjaninsku KTV predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook