Za nekoliko dana žalba Ustavnom sudu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 12. 2015. | Komentara: 0

Za nekoliko dana žalba Ustavnom sudu

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški rekao je da će LSV u narednih nekoliko dana Ustavnom sudu podneti inicijativu za ocenu ustavnosti odluke o visini transfernih sredstava iz republičkog u pokrajinski budžet, a koja ne ispunjavaju ustavom predviđen iznos od sedam procenata od ukupnog republičkog budžeta.

LSV
 
Na pitanje da prokometariše primedbe poslanika SNS da LSV nije 2011. godine Ustavnom sudu podnosila nikave inicijative, iako se i tada žalila na visinu transfernih sredstava, Bogaroški je kazao da to što se ranije kršio zakon ne abolira od odgovornosti one koji sada krše zakon.
 
- Evo, imaju priliku da poprave, imaju dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini Republike Srbije neka isprave 'krive drine'. Zašto to ne urade? Zato što to neko nije uradio ranije, to za mene nije argumentacija - ističe Bogaroški.
 
(BILSV, 11.12.2015)



Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš kaže za Danas da je ekspanzionizam kao koncept politička ideja koja se kao bumerang vrati onom narodu koji je pokreće na najgori mogući način.
Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 
Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook