Za nekoliko dana žalba Ustavnom sudu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 12. 2015. | Komentara: 0

Za nekoliko dana žalba Ustavnom sudu

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški rekao je da će LSV u narednih nekoliko dana Ustavnom sudu podneti inicijativu za ocenu ustavnosti odluke o visini transfernih sredstava iz republičkog u pokrajinski budžet, a koja ne ispunjavaju ustavom predviđen iznos od sedam procenata od ukupnog republičkog budžeta.

LSV
 
Na pitanje da prokometariše primedbe poslanika SNS da LSV nije 2011. godine Ustavnom sudu podnosila nikave inicijative, iako se i tada žalila na visinu transfernih sredstava, Bogaroški je kazao da to što se ranije kršio zakon ne abolira od odgovornosti one koji sada krše zakon.
 
- Evo, imaju priliku da poprave, imaju dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini Republike Srbije neka isprave 'krive drine'. Zašto to ne urade? Zato što to neko nije uradio ranije, to za mene nije argumentacija - ističe Bogaroški.
 
(BILSV, 11.12.2015)



Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook