Za posledice 90-tih odgovorni moraju biti kažnjeni

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 14. 06. 2013. | Komentara: 0

Za posledice 90-tih odgovorni moraju biti kažnjeni

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini Srbije Bojan Kostreš rekao je za Novi magazin da ne gubi nadu da će Zakon o lustraciji zaživeti.

LSV

Iako inicijativa LSV iz 2010. za produžetak trajanja Zakona nije naišla na podršku, Kostreš ističe da se lustracija mora sprovesti ako Srbija želi da ide dalje i da odgovornost za kršenja ljudskih prava ne zastareva.

- Mora da se zna da su zločini kažnjivi, u suprotnom ovakve situacije će se ciklično vraćati u Srbiju. Nedavno je uhapšen čuvak Aušvica koji ima 93 godine. Za posledice devedesetih odgovorni moraju da budu kažnjeni – rekao je Kostreš.

Uz opasku da većina stranaka u Srbiji nije spremna da se suoči sa prošlošću i pokaže da je takvo ponašanje kažnjivo, Kostreš dodaje:
- Još mi nije jasno šta je značilo pomirenje između DS i SPS. DS je oprao biografiju SPS, a SPS je sada prešao na drugu stranu i sada je pojeo vuk magarca!

(BILSV, 14. 06. 2013)



Izjave | Subota, 24. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV će dobiti novo rukovodstvo

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je odlučio da se na predstojećim stranačkim izborima ne kandiduje za predsednika stranke. On je u izjavi za televiziju Nova S istakao i da će LSV uskoro zauzeti kurs koji je prikladniji sadašnjici.
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Putin vuče Srbiju u propast zajedno sa Rusijom

Izjava ruskog predsednika Vladimira Putina, u kojoj tvrdi da redovno razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o ključnim pitanjima daljeg razvoja saradnje, samo pojačava sumnju Evropske unije u iskrenost Srbije na evropskom putu, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Marton: Čanak ostaje sa nama

Portparol LSV Aleksandar Marton kaže da Liga uvažava odluku Nenada Čanka, da se on povuče sa čela, ali da on svakako ostaje sa ligašima. Podseća da je Čanak i dalje pokrajinski poslanik.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook