Za sport i omladinu 175 miliona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 01. 2016. | Komentara: 0

Za sport i omladinu 175 miliona

NOVI SAD - Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, koji će se realizovati u toku 2016. godine,  biće realizovani  skladu sa praksom koju primenjuje poslednje tri godine iako je budžet resornog sekretarijata ove godine smanjen za oko 60 posto u odnosu na prošlogodišnji, navela je sekretarka Marinka Tepić. Dodala je da to nije nije razlog da se ne izađe u susret svim korisnicima tih sredstava.


– Danas smo raspisali dva celogodišnja konkursa, u oblasti sporta u iznosu od 143 miliona dinara i u oblasti omladinskog sektora u iznosu od 22,5 miliona dinara, i oni će, kao i do sada, biti otvoreni do decembra. Kada je reč o sportu, u februaru nas očekuje konkurs za organizaciju međunarodnih sportskih priredbi od interesa za AP Vojvodinu i to u iznosu od 10 miliona dinara, kao i konkurs za afirmaciju žena u sportu u iznosu od 2 miliona dinara – objašnjava Tepić.
Istakla je i da je veoma zadovoljna uspehom konkursa za sanaciju, adaptaciju i opremanje omladinskih organizacija, organizacija za mlade i omladinskih domova i domova kulture, raspisaćemo ga i ove godine i to takođe u februaru.

– Ovo je jedini konkurs čiji je budžet povećan ove godine sa 8 miliona dinara na 10 miliona – rekla je sekretarka Tepić. Ona je istakla i da smanjenje sredstava neće uticati na stipendiranje najmlađih sportista, juniora i kadeta.

– I ove godine preko pokrajinskih granskih saveza će biti odabrano pedesetoro njih i još deset mladih i perspektivnih trenera, o time ćemo i dalje ostati jedini državni organ koji na ovaj način pomaže naše mlade sportske nade. Takođe, prioritet će nam biti zdravlje naših mladih širom Vojvodine, bilo kada je reč na poboljšanju školskog sporta ili kroz projekte omladinskog sektora – navela je Marinika Tepić.

(BILSV, 27. 01. 2016)



Izjave | Ponedeljak, 25. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Nikolićev štrajk je bio falsifikat od samog početka

BEOGRAD - Priča o štrajku glađu i žeđu Tomislava Nikolića od samog početka je bila falsifikat, jer u svemu tome nije bilo nikakve ideje, smisla, razloga, programa ili koncepta, ocenio je sinoć u Utisku nedelje lider LSV Nenad Čanak. On je podsetio da radikali nikada ne umiru za svoje ciljeve, već da u smrt teraju druge, te da je isti epilog sa štrajkom glađu do smrti bio i u slučaju štrajka Nikolićevog bivšeg šefa Vojislava Šešelja.
Izjave | Petak, 22. 04. 2011. | Komentara: 0

Baćanović: Čađ je najveći zagađivač vazduha u Srbiji

BEOGRAD - Čađ iz kućnih ložišta je najveći zagađivač vazduha u Srbiji, izjavila je danas medijima pomoćnica ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Danica Baćanović povodom Dana planete Zemlje. Ona i dodala da je taj problem najizraženiji u Užicu. Baćanovićeva je navela da je i saobraćaj jedan od glavnih zagađivača vazduha u Srbiji i da je taj problem delimično rešen prestankom proizvodnje benzina sa visokim sadržajem olova.
Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Najvažnije postići političku saglasnost

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji je nedavno imenovan za predsednika Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine, izjavio je jutros za RTS, povodom početka rada ove Radne grupe, da će oni dati sve od sebe da se zakon donese što pre.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook