Zahtev za ukidanje autonomije Vojvodine je suprotan Ustavu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 22. 10. 2012. | Komentara: 0

Zahtev za ukidanje autonomije Vojvodine je suprotan Ustavu

NOVI SAD – Zahtev za ukidanje autonomije Vojvodine je legitiman, kako je to i Teofil Pančić rekao, kao što je legitiman i zahtev za otcepljenje Vojvodine – rekla je za današnji Dnevnik portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.

Aleksandra Jerkov

Ona je istakla da takav zahtev, međutim, „niti je dobar za građane, niti ima značajnu podršku“. Jerkov je naglasila da je Vojvodina ustavna kategorija.
- Uvek smo spremni da o tome polemišemo sa svakim, budući da LSV i jeste nastala kao odgovor na ukidanje autonomije od SPS-a – kazala je ona.

Na pitanje o stavu LSV-a u zahtevu za otcepljenje Vojvodine koji je pomenula, Aleksandra Jerkov je ponovila da jednak legitimitet imaju oba zahteva i dodala da su oba suprotna Ustavu.

(BILSV,  22.10.2012)



Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.
Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa Srpskom naprednom strankom ne deli isti vrednosni sistem i to je sasvim jasno, poručuje za 021.rs portparol LSV Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook