Zar pluća Vojvođana ne vrede koliko i pluća Beograđana?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 18. 01. 2020. | Komentara: 0

Zar pluća Vojvođana ne vrede koliko i pluća Beograđana?

NOVI SAD - Mirčea Lelea iz Lige socijaldemokrata Vojvodine izjavio je da LSV još nije donela odluku o učešću na izborima, te da će to učiniti kada oni budu formalno raspisani. On je na tribini Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Novom Sadu „Mladi na marginama politike – borba za pravo glasa“ demantovao da je formiranjem Vojvođanskog fronta LSV ušla u izbornu kampanju. 

LSV

- To nije predizborna koalicija, već je reč o platformi kojom se grupa političkih stranaka i nevladinih organizacija obavezala da će zajednički raditi na realizaciji ideja vezanih za autonomiju Vojvodine - kazao je on. 

Lelea je naveo primer da je u vojvođanskom sele Torak, gde i sam živi, pet godina gorela lokalna deoponija ali da niko od medija nije dolazio da o tome izveštava. 

- Pa, valjda moja pluća vrede isto kao i pluća nekog iz Beograda - rekao je Lelea, aludirajući na aktuelnu polemiku u medijima zbog povećanog zagađenja vazduha u Beogradu i još nekim gradovima. 

On je odbacio kritike kojima se dovodi u pitanje opozicioni status LSV, navodeći da je LSV „žestoka opozicija pokrajinskoj vlasti, kao i vlastima u više od 40 lokalnih samouprava u Vojvodini od ukupno 46 opština i gradova“.
 (SzILSV, 18.01.2020)



Izjave | Utorak, 10. 08. 2021. | Komentara: 0

Vulin oblačenjem policijske uniforme obara njen autoritet

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su organizatori predstavljanja romana Svetislava Basare „Kontraedorfin“ u Aranđelovcu, koju su prekinuli pripadnici Pokreta Zavetnici, trebali da prekinu incident, obezbeđenje je morao da izvede one koji su ometali taj događaj i on je trebao da se nastavi.
Izjave | Ponedeljak, 09. 08. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Za mene lično Kosovo je nezavisna država

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da lično misli da je „Kosovo nezavisna država“. Čanak je za televiziju Hepi izjavio da on „to lično misli“ a da svako može da se u to isto uveri „ako ode u Đakovicu“.
Izjave | Četvrtak, 05. 08. 2021. | Komentara: 0

Marton: Žalosno što se i na izborima za mesne zajednice pominje ime predsednika države

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je žalosno što smo došli u poziciju da se čak i na izborima za savete mesnih zajednica pominje ime predsednika države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook