Zid ne utiče na odnose u pokrajinskoj koaliciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 22. 06. 2015. | Komentara: 0

Zid ne utiče na odnose u pokrajinskoj koaliciji

NOVI SAD – Komentarišući suprotstavljene stavove Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara oko najave gradnje ograde protiv imigranata duž  mađarsko-srpske granice, potpredsednik LSV Branislav Bogaroški za Politiku istakao da ta priča sa ogradom na granici nije stvar SVM već vlade Mađarske, ali da svako ima pravo na svoj stav o tome - pa tako, dodaje on, i SVM.

LSV

– Nemamo mi šta da polemišemo sa stavom SVM-a. To što smo u pokrajinskoj koaliciji zajedno ne znači da oko svega imamo ista mišljenja, a jedno od njih je ovo oko migranata i ograde na granici – kaže Bogaroški, povodom izjave predsednika SVM-a
Ištvana Pastora da ta ograda neće promeniti život ”poštenih građana" jer će se granični prelazi moći prelaziti kao i do sada. Bogaroški navodi da “gospodin Pastor možda misli da je to dobro, ali ja ne vidim šta je to dobro za bilo koga".

– Tu imamo suprotne stavove, ali, bože moj, nije to jedino u čemu se razlikujemo. Ne vezujemo to za funkcionisanje pokrajinske koalicije – kaže Bogaroški.

On ne spori da su LSV i SVM donedavno imale sporove, ali tvrdi da su se oni ticali funkcionisanja pokrajinske koalicije, te da se za sporne tačke našlo rešenje.

(BILSV, 22. 06. 2015)



Izjave | Ponedeljak, 30. 01. 2012. | Komentara: 0

LSV ima poverenja u svoje poslanike

NOVI SAD – Komentarišući promenu izbornih propisa u Pokrajini kojima je, između ostalog, ukinuto i postojanje blanko ostavki, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević istakla je za emisiju “Politbiro” na RTV, da LSV nikada do sada nije imala problema takve prirode, kao i da je sigurna da neće imati ni dalje.
Izjave | Subota, 28. 01. 2012. | Komentara: 0

Proporcionalni sistem donosi šarolikost

NOVI SAD –. Liga je više puta pokretala inicijativu da se u pokrajini uvede čisto proporcionalni izborni sistem, ali nije naišla na razumevanje koalicionih partnera, kaže za Politiku potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Maja Sedlarević.
Izjave | Subota, 28. 01. 2012. | Komentara: 0

Vraćanje imovine Vojvodine u tri ravni

NOVI SAD - U procesu vraćanja vojvođanske imovine moguće je razlikovati tri ravni, a prva je svakako određena Zakonom o javnoj svojini, budući da on tačno navodi šta sve treba da čini imovinu Vojvodine ili lokalnih samouprava i to se u prvom redu odnosi na imovinu koju treba vratiti Vojvodini – rekao je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš u intervjuu za Mađar so.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook