Zid ne utiče na odnose u pokrajinskoj koaliciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 22. 06. 2015. | Komentara: 0

Zid ne utiče na odnose u pokrajinskoj koaliciji

NOVI SAD – Komentarišući suprotstavljene stavove Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara oko najave gradnje ograde protiv imigranata duž  mađarsko-srpske granice, potpredsednik LSV Branislav Bogaroški za Politiku istakao da ta priča sa ogradom na granici nije stvar SVM već vlade Mađarske, ali da svako ima pravo na svoj stav o tome - pa tako, dodaje on, i SVM.

LSV

– Nemamo mi šta da polemišemo sa stavom SVM-a. To što smo u pokrajinskoj koaliciji zajedno ne znači da oko svega imamo ista mišljenja, a jedno od njih je ovo oko migranata i ograde na granici – kaže Bogaroški, povodom izjave predsednika SVM-a
Ištvana Pastora da ta ograda neće promeniti život ”poštenih građana" jer će se granični prelazi moći prelaziti kao i do sada. Bogaroški navodi da “gospodin Pastor možda misli da je to dobro, ali ja ne vidim šta je to dobro za bilo koga".

– Tu imamo suprotne stavove, ali, bože moj, nije to jedino u čemu se razlikujemo. Ne vezujemo to za funkcionisanje pokrajinske koalicije – kaže Bogaroški.

On ne spori da su LSV i SVM donedavno imale sporove, ali tvrdi da su se oni ticali funkcionisanja pokrajinske koalicije, te da se za sporne tačke našlo rešenje.

(BILSV, 22. 06. 2015)



Izjave | Petak, 02. 07. 2021. | Komentara: 0

Svi moramo raditi na normalizaciji odnosa u regionu

Čitav naš region je sistem spojenih sudova. Ne može se u jednom delu živeti dobro, a u drugom da imate nacionalistički požar. Od toga je još važnije da ljudi na terenu, tamo gde se sve to događa, budu što više u kontaktu, da se uvere šta se stvarno događa, a ne da im kontrolisani mediji stvaraju sliku, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Izjave | Četvrtak, 01. 07. 2021. | Komentara: 0

Dečani ne pripadaju samo onima koji se busaju u prsa

Lider Lige socijademokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se u Prištini sa aktuelnim premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem sa kojim je, kako navodi, u privatnoj poseti razgovarao o poboljšanju odnosa i traganju za konstruktivnim rešenjima situacije na Kosovu. Prethodno, Čanak je na Vidovdan na Gazimestanu položio venac na Spomenik kosovskim junacima.
Izjave | Četvrtak, 01. 07. 2021. | Komentara: 0

Presuda Stanišiću i Simatoviću je presuda i politici krvi i tla

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da presuda bivšem šefu Službe državne bezbednosti Srbije i njegovom zameniku, Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, nije presuda samo njima već i zločinačkom poduhvatu koji je predvodio pokojni predsednik Srbije Slobodan Milošević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook