Izjednačavanje šansi je ključno za ravnomeran razvoj Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 25. 11. 2023. | Komentara: 0

Izjednačavanje šansi je ključno za ravnomeran razvoj Srbije

Novi Sad, 25. novembar 2023 - Centralizacija guši Srbiju i čini je neuspešnom državom. Ona dovodi i do izostanka jednakosti šansi. Najnovija slika takvog odnosa prema Vojvodini, ali i svim drugim krajevima države izvan Beograda, je podela novogodišnjih poklon vaučera deci do 19 godina i zaposlenima u obrazovnom sektoru u Beogradu. Pojedinačna vrednost vaučera je 6.000 dinara.

LSV

Članica Predsedništva Vojvođani LSV Aleksandra Marković Maleš kritikovala je sramnu politiku centralizacije i zanemarivanja interesa građana koji ne žive u glavnom gradu.

- Vlast se ponaša kao da ljudi ne žive u Vojvodini, Šumadiji ili Nišu. To ćemo promeniti. Ova vlast ne omogućava građanima jednake šanse. Posebno je loše što to radi i sa decom i mladima. Da Vojvođanima centralna vlast u Beogradu već godinama ne vraća samo mrvice od onog što uplate u budžet Srbije, stanje finansija u pokrajini bi bilo mnogo bolje - istakla je Marković Maleš.

Dodala je da Vojvođani traže da se ono što se zaradi u Vojvodini podeli na ravne časti - trećina državi, trećina Vojvodini, trećina gradovima i opštinama.

Vojvođani LSV su politička opcija koja snažno zagovara decentralizaciju države i bolji položaj Vojvodine u okviru države Srbije.



Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),
Edukacija LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2010. | Komentara: 0

Omladinski kamp 2010.

Drugi Omladinski kamp u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) i Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održan je od 5. do 9. avgusta 2010. godne na Sportskom aerodromu Aero-kluba "Ivan Sarić" kod Subotice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook