Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 06. 09. 2015. | Komentara: 0

Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

LSV


BEOGRAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je za Radio Beograd 1 da izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu ne treba ni slati u skupštinsku proceduru, jer su predložena rešenja napisana po meri bogatih biznismena iz Srbije i inostranstva.
- Imate 360 hiljada hektara na teritoriji Vojvodine. Po ovom zakonu investitori i pravna lica će imati pravo da na 30 godina uzmu 120 hiljada hektara, možemo da kažemo između 90-100 hiljada hektara su predmeti restitucije, to je 220 hiljada hektara. Šta ostaje za prodaju domaćim poljoprivrednicima? Ništa. Šta ostaje za zakup putem licitacija domaćim paorima? Ništa. Šta ostaje za raspodelu između stočara i ratara - ništa – istakao je Bogaroški.
(BILSV, 06. 09. 2015)
 




Saopštenja | Utorak, 27. 08. 2024. | Komentara: 0

Roditelji svih đaka u Srbiji da dobiju 20.000 dinara za početak nove školske godine

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od Vlade Republike Srbije da u nahitnijem roku, iz svoje tekuće bužetske rezerve, uplati svim lokalnim samoupravama sredstva koja će biti namenjena svim roditeljima koji imaju decu u osnovnim i srednjim školama.
Iz medija | Subota, 24. 08. 2024. | Komentara: 0

Kad se voda u Zrenjanin vrati

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Marton vodio je dnevnik prošle nedelje i u njega zapisivao svoja zapažanja, razmišljanja i aktivnosti. Te dnevničke beleše objavio je „Danas“. Tekst prenosimo u celosti.
Saopštenja | Sreda, 21. 08. 2024. | Komentara: 0

Pod hitno uvesti stanje elementarne nepogode zbog suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od vlasti da pod hitno proglasi stanje elementarne nepogode zbog suše na teritoriji Republike Srbije i pomogne poljoprivrednim proizvođačima koji proizvode hranu u našoj zemlji. Samo prošle godine smo je izvezli u iznosu od 2,2 milijarde evra.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook