Jakovljev i Sedlarević u poseti parlamentima Gornje Austrije i Štajerske

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 29. 06. 2013. | Komentara: 0

Jakovljev i Sedlarević u poseti parlamentima Gornje Austrije i Štajerske

LINC/GRAC/NOVI SAD - Delegacija Skupštine AP Vojvodine, koju je predvodio potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev, posetila je parlament Gornje Austrije i parlament Štajerske sa ciljem unapredjivanja paralamentarne saradnje i razmene iskustava sa poslanicima parlamenata Gornje Austrije i Štajerske.

LSV

Potpredsednik Jakovljev i članovi delegacije, među kojima je bila i predsednica Odbora za evropske integracije i medjuregionalnu saradnju mr Maja Sedlarević, razgovarali su sa predsednikom parlamenta Gornje Austrije Viktorom Siglom, predsednikom parlamenta Štajerske Francom Majcenom i sa poslanicima i predstavnicima svih političkih stranaka zastupljenih u njihovim parlamentima. Tema razgovora bile su nadležnosti i struktura parlamenta, posebno sa aspekta rada odbora, sa posebnim osvrtom na Odbor za evropske integracije, inter-paralemntarna saradnja izmedju regionalnog i nacionalnog paralmenta, evropske integracije i parlamentarna saradnja iz oblasti EU, E-uprava/E-parlament, kao i uključivanje javnosti, odnosno građana i organizacija civilnog društva u proces donošenja odluka.

Jakovljev je u razgovoru nagalasio da je ova poseta i razmena iskustva sa regionalnim parlamentima zemlje članice EU od izuzetne važnosti, polazeći od činjenice da parlamentarna komunikacija predstavlja važan segment jačanja procesa regionalne demokratske i institucionalne konsolidacije. On je naglasio da sprovodjenjem navedenih aktivnosti Skupština AP Vojvodine kroz aktivnu ciljanu komunikaciju i transparentnost rada planira da približi svoj rad građanima Vojvodine i da ukaže na proces započetih reformi u cilju dostizanja evropskih standarda, poštujući društvene i ekonomske interese svih gradjana.

Ova poseta realizovana je uz podršku Misije OEBS u Srbiji, koja već dugi niz godina uspešno saradjuje sa Skupštinom AP Vojvodine na programu parlamentarne reforme.

(BILSV, 29.06.2013)



Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Loš odnos republičkih organa prema pokrajinskim

BEOGRAD - Od 2000. godine Skupština AP Vojvodine uputila je Narodnoj skupštini Republike Srbije ukupno 39 zakonskih predloga i na desetine amandmana na različite zakone, a od tog broja usvojeno je svega pet zakona i 13 amandmana, istakla je danas potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook