Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće u razgovorima o eventualnim promenama u pokrajinskoj vladi kad bude obaveštena o tome šta se predlaže, izjavio je danas Tanjugu predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.

On je rekao da je uveren u to da predsednik pokrajinske vlade ima "racionalan pristup" tom pitanju, dodajući da će se Bojan Pajtić "zaista baviti mogućnošću da ova vlada bude efikasnija, jer on nije čovek koji je spreman da kopira nekog ili nešto i nije neko ko podleže pritiscima".

Jakovljev, koji je i potpredsednik Vlade AP Vojvodine, smatra da efikasnost pokrajinske administracije mnogo više zavisi od "neispunjenih obaveza republičke vlade prema Vojvodini a ne od toga da li je Pajtić dobro skockao ekipu". LSV očekuje da se ubrzo po završetku rekonstrukcije Vlade Srbije otvore bitna pitanja koja se odnose na vojvođansku imovinu i prihode koji po tom osnovu proističu, u skladu sa odgovarajućim zakonima o prenetim nadležnostima pokrajini, pa će onda moći da se ozbiljnije razgovara o efikasnosti pokrajinske administracije, zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 07. 03. 2011.)




Događaji | Utorak, 20. 11. 2012. | Komentara: 0

Grujić i Petković o problemima u medijima i kulturi

NOVI SAD – Vojvođanski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić i ministar kulture Srbije Bratislav Petković razgovarali su juče u Novom Sadu o pitanju finansiranja Radio-televizije Vojvodine (RTV), pitanju pretplate i njenog budućeg regulisanja.
Odbori LSV | Utorak, 20. 11. 2012. | Komentara: 0

Tolerancijom do boljeg života u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je u subotu akcije na dve lokacije u gradu povodom Međunarodnog dana tolerancije, ukazujući sugrađanima tom prilikom na značaj tolerancije i suživota za miran i kvalitetan život građanki i građana Zrenjanina.
Izbori LSV | Utorak, 20. 11. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Vojvodina je gurnuta pod tepih

ZRENJANIN – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je sinoć na sednici Gradskog odbora LSV Zrenjanin da Liga posle Kongresa, zakazanog za 8. decembar, mora imati jedan jedinstveni slogan: Novi početak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook