Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće u razgovorima o eventualnim promenama u pokrajinskoj vladi kad bude obaveštena o tome šta se predlaže, izjavio je danas Tanjugu predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.

On je rekao da je uveren u to da predsednik pokrajinske vlade ima "racionalan pristup" tom pitanju, dodajući da će se Bojan Pajtić "zaista baviti mogućnošću da ova vlada bude efikasnija, jer on nije čovek koji je spreman da kopira nekog ili nešto i nije neko ko podleže pritiscima".

Jakovljev, koji je i potpredsednik Vlade AP Vojvodine, smatra da efikasnost pokrajinske administracije mnogo više zavisi od "neispunjenih obaveza republičke vlade prema Vojvodini a ne od toga da li je Pajtić dobro skockao ekipu". LSV očekuje da se ubrzo po završetku rekonstrukcije Vlade Srbije otvore bitna pitanja koja se odnose na vojvođansku imovinu i prihode koji po tom osnovu proističu, u skladu sa odgovarajućim zakonima o prenetim nadležnostima pokrajini, pa će onda moći da se ozbiljnije razgovara o efikasnosti pokrajinske administracije, zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 07. 03. 2011.)




Izjave | Sreda, 07. 09. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini prava na železnicu na njenoj teritoriji

BEOGRAD - Liga Socijaldemokrata Vojvodine zatražila je danas da se novim zakonom o železnici priznaju upravljačka, osnivačka i vlasnička prava Vojvodine nad delom železnice koji je na teritoriji pokrajine i onim delom koji je finansiran sredstvima Vojvodine.
Iz medija | Sreda, 07. 09. 2011. | Komentara: 0

Tražimo ono što Vojvodini pripada

NOVI SAD - Iako je Vlada Srbije juče utvrdila predlog zakona o javnoj svojini, u vladajućoj koaliciji ipak ne postoji saglasnost o njegovim rešenjima, pre svega onim koja se odnose na vraćanje imovine AP Vojvodini, piše današnji Dnevnik. Liga socijaldemokrata Vojvodine pripremila je amandmane kojima će tražiti da se Vojvodini vrate i veliki sistemi, među kojima su putevi, železnica, elektromreža, pošta, lutrija
Izjave | Utorak, 06. 09. 2011. | Komentara: 0

Jovanović šalje Dačiću fotografije redova ispred šalter sala u Novom Sadu

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivicu Dačića da reši problem velikih gužvi ispred šalter sala Policijske uprave Novi Sad, na Bulevaru oslobođenja i Bulevaru kralja Petra I



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook