Jakovljev: Imunitet i pokrajinskim poslanicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 28. 01. 2015. | Komentara: 0

Jakovljev: Imunitet i pokrajinskim poslanicima

NOVI SAD – Komentarišući privođenje članova Demokratske stranke Milivoja Vrebalova i Momčila Milovića i rat saopštenjima između DS-a i Srpske napredne stranke koji je potom usledio, potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev ukazao je juče za Radio-televiziju Vojvodine da je privođenje potpredsednika pokrajinskog parlamenta još jedan od nebrojanih dokaza u kakvom se ponižavajućem položaju nalazi Vojvodina, a samim tim i njena skupština.

LSV

Istakao je i da je neophodno uvesti instituciju imuniteta i za pokrajinske poslanike.
– Ako se ovako nastavi da po nalogu tužioca policija može da dođe kad god po bilo kog poslanika Skupštine Vojvodine, onda nije daleko od pameti pokazati jednu vrstu straha da pred neku od narednih sednica mogu da budu privedeni dvojica, trojica, četvorica poslanika iz te poslaničke većine i da se onda na toj skupštini pokrene, recimo, pitanje poverenja Vladi i da se prekomponuje izborna volja građana – upozorio je Jakovljev.

(BILSV, 28. 01. 2015)



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 10. 2024. | Komentara: 0

SNP iliti Srpsko NAPREDNO pozorište

Ako do sada ova vlast nije (a jeste!) demonstrirala dovoljno nakaradnog i podobnog zapošljavanja, uništavanja i zatiranja multikulturalnosti u Novom Sadu – sada je učinila dodatni napor te se još jednom otvoreno narugala svima koji žive u Novom Sadu, ali i šire, i svima koji su voleli i poštovali instituciju SNP-a (za neupućene, ako ima takvih, Srpskog narodnog pozorišta) i rado bili njegovi gosti.
Saopštenja | Petak, 18. 10. 2024. | Komentara: 0

Vučić i Vučević da kažu ko u Srbiji priprema timove za destabilizaciju Moldavije

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI postavlja pitanje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Milošu Vučeviću kako je moguće da je u Srbiji obučavana grupa mladih ljudi, koji su spremani za izazivanje nereda u Moldaviji.
Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2024. | Komentara: 0

Za sve potrebe građanina Zrenjanina dnevno odlazi iznos jedne čokolade

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI su na trećoj sednici Skupštine grada Zrenjanina glasali protiv rebalansa budžeta za 2024. godinu i istakli da nesposobna i bahata vlast ne može ništa dobro da uradi za Zrenjanin, posebno u situaciji stroge centralizacije Srbije, koja uzima novac lokalnim samoupravama i sliva ga u budžet Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook