Jednom registrovati traktore, a ne svake godine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Jednom registrovati traktore, a ne svake godine

SOMBOR - Liga socijaldemokrata Vojvodine će tražiti da Vlada Republike Srbije hitno promeni svoju odluku i da se registracija traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine.

- U uslovima teške ekonomske krize, kada su subvencije za poljoprivrednu proizvodnju nedovoljne, a repromaterijal poskupeo za 30% u odnosu na prethodnu godinu, novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, uvedena je obaveza redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina " rekala je na današnjoj pres konferenciji portparolka Gradske organizacije LSV Sombor Romina Bilić, povodom početka kampanje za trajnu registraciju poljoprivrednih mašina.

- Traktor je domaćinstvu oruđe za rad, za razliku od automobila koji je, u neku ruku, luksuz. Ako cena registracije automobila zavisi od zapremine motora " kubikaže, nije logično da se po istom principu registruje traktor ili bilo koja poljoprivredna mašina " nastavila je Bilić i dodala da je važno da ostane obaveza redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao što je i bilo do nedavno, kako bi se održao nivo bezbednosti na putevima vozača traktora i ostalih učesnika u saobraćaju.

- Zato je predlog da se radi redovan godišnji tehnički pregled, a registracija samo prvi put " zaključila je Romina Bilić.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih nekoliko dana pokrenuti akcije u više od 200 vojvođanskih mesta i od građana tražiti podršku za ovaj zahtev. Na teritoriji grada Sombora, potpise ćemo prikupljati u Bačkom Monoštoru, Bezdanu, Čonoplji, Staparu, Svetozaru Miletiću, kao i u gradu Somboru i prigradskim naseljima.

(BILSV, 12.04.2011.)




Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.
Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook