Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

NOVI SAD - Karađorđevići i Dedinje podelili su vladajuću koaliciju u kojoj su brojni protiv toga da nekadašnji kraljevski dvor bude besplatno dat na koriščenje princu Aleksandru i njegovoj porodici, kako to piše u Predlogu zakona o Dvorskom kompleksu, javlja Nacionalni građanski. Portparloka Lige socijaldemoktrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, kaže za taj list da s obzirom da Srbija nije monarhija, LSV neće podržati ovaj zakon.

- Sporan nam je 4. član, ne vidimo zašto bismo bilo kojoj porodici davali da živi u Dvorskom kompleksu pošto Srbija nema kralja. Ova država i njeni građani imaju mnogo prečih problema od izdržavanja lažne kraljevske porodice. Šalili smo se da bi onda i Titovim naslednicima trebalo dati, recimo, Sava centar " rekla je Aleksnadra Jerkov i dodala da nije sporno to da država treba da održava Dvorski kompleks kao kulturno blago. Ona je naglasila i da ne stoji ni pozivanje u zakonu na Španiju, jer je ta zemlja zvanično monarhija.

- Strašno je licemerno i što zakon brani ministar Marković, koji je član Krunskog saveta " istakla je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 07.05.2011.)




Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.
Edukacija LSV | Nedelja, 23. 05. 2010. | Komentara: 0

Seminar "Motivacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je seminar na temu "Motivacija" za tri grupe polaznika. U prvoj grupi, koja je 22. i 23. maja 2010. godine prošla trening na Andrevlju u Centru za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine, bili su funkcioneri LSV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook