Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović tvrdi da zakonskih posledica neće biti ako sednica ne bude održana 1. aprila. Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu grada, sednice se moraju održavati jednom u tri meseca, a taj rok ističe 25. aprila. Ukoliko zasedanja ne bude u tom roku, Novom Sadu sledi prinudna uprava i najverovatnije vanredni lokalni izbori. Naime, Vlada Srbije moraće da imenuje privremeno veće koje je u obavezi da raspiše izbore u roku od tri meseca, pise acionalni građanski. Pres pak navodi da predstavnici URS neće prisustvovati sednici 1. aprila ukoliko se ne pokrene procedura za vraćanje mandata Vere Kopicl, a Aleksandar Jovanović za taj list kaže da se pitanje spornih mandata neće naći na dnevnom redu naredne sednice parlamenta.

- Dnevni red je usvojen i ne mogu se dodavati nove tačke, poput prestanka mandata ili postavljanja novog odbornika, a to ne može ni da se razmatra jer je jasno ds mandat pripada odbornici " istakao je Jovanović.

(BILSV, 29. 03. 2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 22. 03. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad pre svega i pre svih

NOVI SAD – Novom Sadu je potreban čovek koji nema gazdu u Beogradu i kojem je Novi Sad najvažniji, a interes Novosađana ispred svega, ocenila je sinoć poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini i  kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.
Odbori LSV | Četvrtak, 22. 03. 2012. | Komentara: 0

Ligaši okrečili Centar za kulturu u Beloj Crkvi

BELA CRKVA – Zahvaljujući sredstvima koja je obezbedila Liga socijaldemokrata Vojvodine Centar za kulturu u Beloj Crkvi dobija novo ruho. Radovi su počeli sa prvim prolećnim danima, a okrečeni su bioskopska sala, hodnik na ulazu, kao i garderoba.
Izjave | Četvrtak, 22. 03. 2012. | Komentara: 2

URS ne zna koliko je sati na tvrđavi

NOVI SAD – Portal www.autonomija.info je izveštavajući sa sinoćne tribine LSV  u Novom Sadu preneo da je Aleksandra Jerkov rekla da glavnom gradu Vojvodine nisu potrebni ljudi koji moraju da polažu račune gazdama u Beogradu, kao ni oni koji ne znaju da gledaju na čuveni sat na Petrovaradinskoj tvrđavi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook