Kada će predsednik Skupštine opštine Šid da raspiše izbore za savete mesnih zajednica?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 06. 11. 2018. | Komentara: 0

Kada će predsednik Skupštine opštine Šid da raspiše izbore za savete mesnih zajednica?

Novi Sad, 06. novembar 2018 - Više mesnih zajednica na teritoriji opštine Šid već mesecima čeka na raspisivanje izbora za savete mesnih zajednica i imenovanje predsednika mesnih zajednica. 

LSV

Nakon isteka mandata članovima pomenutih saveta, u čijem sastavu su bili i članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine, Opštinsko veće je imenovalo privremeno telo koje čine tri predstavnika iz reda vladajuće stranke. Na osnovu Odluke o obrazovanju mesnih zajenica ovo privremeno telo može da vrši dužnost najviše šest meseci, a taj period je odavno istekao. 

Bivši članovi saveta mesnih zajednica iz LSV-a ukazuju na to da su stanovnici potpuno neupućeni u rad organa mesnih zajednica, te da nemaju uvid u način na koji se troše finansijska sredstva iz budžeta. 

Oni ističu da niko ne dovodi u pitanje efikasnost rada privremenih članova, ali da je ovo demokratsko društvo i da, u skladu sa tim, lokalno stanovništvo ima pravo da izabere predstavnike za koje smatra da će se na najbolji način starati o njihovim interesima.   


Članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Dejana Đurđević




Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.
Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook