Karađorđevići ne treba da žive u Dvorskom kompleksu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Karađorđevići ne treba da žive u Dvorskom kompleksu

BEOGRAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine oštro se protive odredbi predloga zakona o dvorskom kompleksu, po kojoj će porodica prestolonaslednika Karađorđevića i dalje živeti na dvoru! Kako je danas za Kurir istakla portparolka i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, Srbija nije monarhija pa je besmisleno da Karađorđevići bez ikakvih obaveza žive u Belom dvoru.

Ona je ponovila da će LSV glasati protiv tog zakona, ako ikad dođe na dnevni red Skupštine.

"Izričito smo protiv toga da Karađorđevići, bez ikakve naknade i obaveza, žive u dvorskom kompleksu! U predlogu zakona navodi se da oni samo imaju obavezu da se kao dobri domaćini ophode prema dvoru. A šta to znači dobri domaćini? To je relativna stvar " naglašava Jerkov. Ona dodaje da se u zakonu predviđaju brojne obaveze države, ali nijedna Karađorđevića. Na primedbu da je kraljevska porodica gradila dvor, ona kaže da nije sagrađen njihovim parama, već narodnim.

"Po toj logici, Titovim unucima trebalo bi da poklonimo Sava centar, pošto ga je Tito gradio " zaključila je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 11. 05. 2011.)




Izjave | Sreda, 30. 05. 2012. | Komentara: 0

Neprihvatljiva koalicija DS i SNS

NOVI SAD – Potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević istakla je za RTV Vojvodine da je za LSV neprihvatljiva koalicija Demokratske stranke i Srpske napredne stranke, te da bi u tom slučaju Liga bila u opziciji.
Forum žena LSV | Sreda, 30. 05. 2012. | Komentara: 0

Važni preventivni pregledi za žene

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana akcije za žensko zdravlje i reproduktivna prava Gradski odbor Foruma žena LSV Zrenjanin organizovao je uličnu akciju u centru Zrenjanina sa ciljem da se probudi svest kod sugrađanki i sugrađana o značaju preventivnih pregleda, blagovremene dijagnostike radi uspešnog lečenja nezaraznih hroničnih bolesti.
Forum žena LSV | Utorak, 29. 05. 2012. | Komentara: 0

Život po meri svakog čoveka

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine je uvek ukazivala na rastuću militarizaciju društva, moguće konflikte i na načine njihovog rešavanja, suprotstavljajući se svakom vidu nasilja, odupirući se ratu i fundamentalizmu – rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Ankica Dostanić, članica Foruma žena GrO LSV Zrenjanin, ističući da  je konstantni aktivizam osnovni uslov za stabilan i normalan život.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook