Katastrofalan položaj sela u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 18. 06. 2017. | Komentara: 0

Katastrofalan položaj sela u Srbiji

Novi Sad, 18. jun 2017 - Nova platforma za razvoj sela, koju ovih dana promoviše ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić, predstavlja samo spisak lepih želja, a praksa demantuje ministra.

lsv

Ideja o razvoju zadrugarstva, kao pokretaču boljeg života u seoskim sredinama, nije praćena sistemskim rešenjima.

Srbijom dominira centralizacija, a pozicija sela u takvom sistemu je katastrofalna.

Sela u našoj državi su na izdisaju, odliv stanovništva je drastičan i polazna osnova za ostvarivanje ideja ministra Krkobabića je veoma slaba.

Govori se o razvoju sela i poboljšanju života poljoprivrednih proizvođača, a sa druge strane sistem protivgradne odbrane stoji na staklenim nogama i ne sprečava velike štete od olujinih nevremena.

Nažalost, u državi u kojoj je sistem centralizovan, teško da je moguće imati više razumevanja za ovu problematiku.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zato poziva ministra Krkobabića da počne na pravi način da se bavi poslovima iz svog domena, te da ono "regionalno" ne ostane samo mrtvo slovo na papiru.  
 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović primio borce Prve i Druge vojvođanske udarne brigade

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u gradskom parlamentu delegaciju Sekcija boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade. Jovanović je osmoro boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade, povodom obeležavanja 68-godišnjice formiranja Prve vojvođanske udarne brigade. Ona je formirana na današnji dan - 11. aprila 1943. godine, a nekoliko dana posle nje, 20. aprila, i Druga vojvođanska udarna brigada.
Izjave | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Srbija ne prepoznaje manjine kao potencijal

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da Srbija još ne prepoznaje manjine kao potencijal društva.
Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine na Skupštini opštine Vrbas

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine zavijorila se i na zgradi Skupštine opštine Vrbas. To je 12 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook