Ko Kikinđane izlaže opasnosti?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 04. 06. 2019. | Komentara: 0

Ko Kikinđane izlaže opasnosti?

KIKINDA – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda apeluje na gradsku vlast da počne ozbiljnije da se bavi čuvanjem zdravlja Kikinđana. 

LSV

- Pored neispravne i skupe pijaće vode i prošlogodišnjeg odlaganja opasnog otpada na Regionalnoj deponij,i sada smo svedoci još jednog otkrića opasnog otpada i to 300 tona. Otpad je otkriven u krugu nekadašnje fabrike „Hemik“, koja se nalazi veoma blizu najvećeg gradskog stambenog naselja. Umesto što građanima „mažu“ oči besplatnim preventivnim pregledima i na taj način pokušavaju da pokažu nekakvu svoju brigu za zdravlje Kikinđana, zahtevamo da počnu ozbiljno da se bave ovom temom – ističe se u saopštenje kikindskih ligaša.

Oni zahtevaju da se prestane sa izlaganjem građana opasnim materijama i nezdravom vodom. 

- Ukoliko je vlast odgovorna prema svojim sugrađanima u najkraćem roku će reagovati i, takođe, apelovati na nadležne organe kako bi sprečila dalje uništavanje zdravlja Kikinđana i Kikinđanki. Krivci za ovakvu ekološku katastrofu se moraju pronaći, jasno imenovati i najstrožije kazniti. Nikako se ne sme dozvoliti da se krivac za ovaj incident sakriva iza „firme koja je u zakupu Hemika“. Mora se tačno reći građanima ko ih izlaže tolikoj opasnosti! – zaključeno je u saopštenju.

(SzILSV, 04.06.2019)



Izjave | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Rebalans i budući budžeti bez podrške LSV

BEOGRAD – Dok se ne donese zakon o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine, što je obaveza koja je precizirana Ustavom Republike Srbije, poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine neće glasati ni za ovaj rebalans budžeta, niti za naredne budžete, bez obzira na to koja vlada ih bude predlagala, istakao je danas poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić.
Izjave | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Ustavni sud Srbije da zaštiti AP Vojvodinu

BEOGRAD – Ukoliko Narodna skupština usvoji Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu, poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podneće Ustavnom sudu Srbije žalbu i zahtev za ocenu ustavnosti i zakonitosti tog akta, istakla je danas Aleksandra Jerkov.
Izjave | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Uskoro rasprava o obeštećenju Vojvodine

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine povukla je danas svoju inicijativu da se na dnevnom redu tekućeg zasedanja Skupštine AP Vojvodine nađe „Informacija o potrebi obeštećenja AP Vojvodine po osnovu ulaganja građanja Vojvodine u izgradnju Naftagasa, sa predlogom zaključaka“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook