Ko sabotira otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 23. 06. 2011. | Komentara: 0

Ko sabotira otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu?

LSVNOVI SAD - Čestitamo Gradu Nišu koji, nakon Kragujevca, takođe dobija kancelariju u Briselu. Pitanje je, međutim, dokle će se sabotirati otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu koja je odavno trebalo da proradi.

Iz vizure nekoga ko je u pokrajinskoj administraciji, mogu da zaključim samo da su pojedini članovi Vlade Srbije i dalje veliki centralisti, koliko god se trudili da to prikriju.

Preko 300 regiona iz svih krajeva Evrope ima svoja predstavništva u Briselu
jer sredstva iz Evropske unije prevashodno dobijaju regioni, kao srednji nivo vlasti.

Vojvodina je trenutno jedini postojeći region u Srbiji.

Sabotiranjem otvaranja vojvođanskog predstavništva, centralisti sprečavaju postojanje i funkcionisanje srednjeg nivoa vlasti, kao osnove istinske decentralizacije zemlje. I, otvoreno odvlače investicije i investitore iz Vojvodine u druge delove zemlje kojima su više naklonjeni.

Još u novembru je postignut dogovor o otvaranju vojvođanske kancelarije u Briselu. Krajem marta je za to dobijena i saglasnost od Vlade Republike Srbije.
Iako je kraj juna, kancelarija AP Vojvodine u Briselu i dalje nije otvorena.

Ko je kriv za sva sredstva koja su izgubljena u međuvremenu? Ko će to Vojvodini da nadoknadi? Ko će da odgovara za sve šanse koje je Vojvodina, sa 200 hiljada nezaposlenih, propustila?

mr Maja Sedlarević
potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Sreda, 23. 03. 2011. | Komentara: 0

Nismo spremni za povlačenje bilo koga od naših predstavnika iz Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine je zadovoljna radom naša dva člana vojvođanske vlade i mi nismo spremni da predložimo povlačenje bilo koga od njih dvojice - izjavio je danas za Jutarnji dnevnik Radio televizije Srbije zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kancelarija Vojvodine u Briselu zavisi od Vlade Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da se ne zna tačan datum otvaranja Kancelarije Vojvodine u sedištu EU u Briselu, jer za to još nije dobijena saglasnost Vlade Srbije, kako je to predviđeno propisima, prenosi RTV.
Najave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Najava tribine

NOVI SAD - Tribina Saveta za zdravstvo Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pod nazivom "Rak kože - rizik, faktori, mere preventive" održaće se u utorak 29. marta 2011. godine, u 19 časova, u prostorijama mesne zajednice "Klisa", ulica Savska 27.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook