Ko su problematični članovi Gradskog veća Zrenjanina?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 17. 12. 2013. | Komentara: 0

Ko su problematični članovi Gradskog veća Zrenjanina?

ZRENJANIN - Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina Vladimir Milošev  zatražio je danas na konferenciji za novinare od predsednika Skupštine grada Zrenjanina da javno saopšti koji članovi Gradskog veća Zrenjanina su u nekoliko navrata učestvovali u ozbiljnim incidentima, u kojima su vređali službena lica.

LSV

Milošev je podsetio da po Statutu grada Skupština Zrenjanina usvaja etički kodeks ponašanja funkcionera i kontroliše njegovo sprovođenje, dodajući da je LSV, zahvaljujući građanima, došla u posed informacija da je neko od članova Gradskog veća u maju ove godine vređao komunalne policajce dok su vršili svoju redovnu dužnost i pogrdnim rečima, preteći i psujući, a pre svega, zloupotrebljavajući svoj položaj, pokušao da zastraši službena lica i uspeo u svojim namerama.
– Takođe,  Liga je došla u posed informacije da je neko od članova Gradskog veća grada Zrenjanina početkom novembra ove godine, nakon intervencije komunalne policije zbog prekoračenja radnog vremena, u jednom od zrenjaninskih lokala, u vidno alkoholisanom stanju, nazivao komunalnu policajku „majmunom“, koristio psovke i terao je iz lokala - rekao je Milošev i dodao da se u informaciji navodi i da je jedan član Gradskog veća grada Zrenjanina zahtevao od kumunalnih policajaca da ga službenim automobilom voze kući, uz psovke i pretnje.
Milošev je upitao ko sme da vređa građane i službena lica i od predsednika Skupštine grada Zrenjanina zatražio da hitno potvrdi istinitost ovih navoda i da kaže građanima i građankama Zrenjanina ko su članovi Gradskog veća, koji, kako je ocenio, zloupotrebljavaju svoju funkciju i misle da su iznad zakona, kršeći najgrublje etički kodeks ponašanja funkcionera.
– Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje skandale koji se dešavaju u vrhu zrenjaninske vlasti i upozorava da ove članove Gradskog veća sve vreme plaćaju građani Zrenjanina iz svog džepa i da je nedopustivo da se iz budžeta grada finansiraju kriminogene i nasilničke radnje – rekao je Milošev. Upitao je i zbog čega Skupština grada, kao najviši organ grada, kojem je Gradsko veće po Statutu grada dužno da podnosi redovne izveštaje o svom radu, još u maju ove godine nije smenila incidentnog člana Gradskog veća i zbog čega u maju javnost Zrenjanina, zajedno sa odbornicima i odbornicama Skupštine, koji imaju mogućnost da razrešavaju članove Gradskog veća, nisu obavešteni o ovom skandalu.
Zrenjaninski odbornik LSV je upitao i zbog čega ni u novembru ove godine građanima i građankama nije rečeno za nove ispade članova Gradskog veća.
– Da li je uopšte planirano da se o tome obaveste oni pred kojima za svoj rad odgovaraju ili je namera bila da se o tome ćuti? Zrenjaninska LSV upozorava da ćutanje o nečemu, podrazumeva slaganje sa istim. Zbog toga zahtevamo smenu predsednika Skupštine, njegovog zamenika i svih pomoćnika predsednika Skupštine, jer je jasno da je krug ćutnje o nasilničkim, bahatim i neodgovornim ponašanjima funkcionera doveo do toga da su krivi i oni koji su u tome učestvovali i oni koji su to krili od javnosti i odbornika i odbornica i time štitili aktere skandala – zaključio je Milošev.

(BILSV, 17. 12. 2013)



Edukacija LSV | Nedelja, 30. 01. 2011. | Komentara: 0

Obuka novih trenera i trenerica Centra za edukaciju LSV

Od 21. januara do 12. marta 2011. godine održana su četiri seminara za nove trenere i trenerice Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) u organizaciji Ce LSV u saradnji s Nacionalnim demokratskim institutom (NDI). Prva dva trodnevna seminara održana su u Studentskom centru u Subotici, a poslednja dva jednodnevna u prostorijama LSV u Novom Sadu.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook