Kolika je zarada Ivana Bošnjaka?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Kolika je zarada Ivana Bošnjaka?

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu podseća gradonačelnika Zrenjanina Ivana Bošnjaka da se i dalje nije izjasnio o tome koliko je para zaradio dok je obavljao dve funkcije.

LSV- Upozoravamo ga da je Rešenjem Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srbije nedvosmisleno potvrđeno da se sve to vreme nalazio u sukobu interesa. Samim tim, korist koju je stekao, primajući i platu gradonačelnika i platu poslanika u Skupštini AP Vojvodine, je protivpravna i nezakonita. Bošnjak je smatrao da je njegov rad više od pet puta teži od rada Zrenjaninki i Zrenjaninaca, kao i da treba da bude plaćen više od predsednika Srbije, a sve iz džepa građanki i građana - navedeno je u saopštenju Informativne službe zrenjaninskog odbora Lige.

Zrenjaninski ligaši pitaju Ivana Bošnjaka i koliko je zaradio na deviznim dnevnicama na svojim službenim putovanjima i koliko je firma DOO „Braća Bošnjak Divet“, čiji je zastupnik zajedno sa svojim rođenim bratom, zaradila preko ugovora sa Gradom. Kako ističu, ugovor je potpisan 21.marta ove godine, a podrazumeva da je ta firma jedna od onih koje će obavljati vakcinaciju i besplatno čipovanje pasa na teritoriji grada Zrenjanina.

- Obaveštavamo Ivana Bošnjaka da, ukoliko kao gradonačelnik i odgovorno lice za izvršenje gradskog budžeta, isplaćuje iz njega svoju firmu, čini krivično delo korupcije i GrO LSV Zrenjanin zahteva njegovu hitnu smenu i odgovaranje pred nadležnim organima – ističe se u saopštenju.

Ova pitanja odbornici i odbornice LSV postavili su i na protekloj sednici Skupštine grada Zrenjanina, ali, kako ističu, politička osionost gradonačelnika Bošnjaka nije pružila šansu da se ona usvoje, da o njima bude raspravljeno i na njih odgovoreno. Umesto toga, jednom od odbornika LSV nasilno je oduzet odbornički mandat.

(BILSV, 28.12.2012)




Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Preko 530 potpisa za Liginu inicijativu

BAČKA TOPOLA - Aktivisti Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola prikupili su do sada više od 530 potpisa podrške inicijativi LSV da trudnice u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini tokom porodiljskog odsustva imaju pravo na punu platu, izjavila je danas predsednica Foruma žena OO LSV Bačka Topola Hajnalka Malacko Virag.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Za pet godina četvrtina stanovnika biće starija od 65 godina

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Rumi završio je akciju prikupljanja potpisa sugrađana u akciji "Puna plata za trudnice", a prikupljeno je oko 300 potpisa, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u ovom odboru.
Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini se mora vratiti imovina

NOVI SAD - Mora se vratiti imovina AP Vojvodine. Ona koja joj je oduzeta posle puča 1988. godine koji je Milošević sa njegovim saradnicima napravio " izjavio je večeras u Nacionalnom dnevniku RTV Pink predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je precizirao da se tu ne misli samo na "zbir imovine kojom danas upravlja pokrajinska administracija".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook