Koliko će biti štampano niskotiražnih udžbenika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 12. 06. 2014. | Komentara: 0

Koliko će biti štampano niskotiražnih udžbenika

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je danas ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđana Verbića kada će u skupštinsku proceduru doći zakon o udžbenicima.

LSV

Ona je u delu sednice kada poslanici postavljaju pitanja, istakla da je Agencija za borbu protiv korupcije u više navrata upozoravala da postojeći Zakon o udžbenicima daje mogućnost za korupciju u prodaji udžbenika za osnovne, srednje i visoke škole.

- Takođe me interesuje koji niskotiražni udžbenici i koliko udžbenika će biti štampano za novu školsku godinu koja počinje u septembru. Da li se već zna kolika su sredstva namenjena za njihovo štampanje i za štampanje udžbenika koji nedostaju u osnovnim školama, pošto znamo da su sredstva umanjena, a sredstva za niskotiražne udžbenike ne postoje čak ni u budžetu – istakla je Olena Papuga. 

Ona je zaključila i da očekuje da se ovo pitanje do septembra reši i da će Zakon o udžbenicima što pre doći u skupštinsku proceduru, kako bi se na jedan način koruptivni elementi u plasmanu školskih knjiga zaustavili.

(BILSV, 12.06.2014)




Iz medija | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Rekonstrukcija vlade, pa razgovor o Vojvodini

NOVI SAD /BEOGRAD - Ne odustajemo od obeštećenja Vojvodini zbog prodaje NIS (Naftagasa) po nerealno niskoj ceni. Takođe, insistiramo da se Pokrajini vrati sva imovina koja joj je oduzeta posle Miloševićevog puča 1988. godine.
Edukacija LSV | Nedelja, 30. 01. 2011. | Komentara: 0

Obuka novih trenera i trenerica Centra za edukaciju LSV

Od 21. januara do 12. marta 2011. godine održana su četiri seminara za nove trenere i trenerice Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) u organizaciji Ce LSV u saradnji s Nacionalnim demokratskim institutom (NDI). Prva dva trodnevna seminara održana su u Studentskom centru u Subotici, a poslednja dva jednodnevna u prostorijama LSV u Novom Sadu.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook