Kome smeta Univerzitet u Novom Sadu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 05. 10. 2018. | Komentara: 0

Kome smeta Univerzitet u Novom Sadu?

Novi Sad, 05. oktobar 2018 - Kada na čelo pravnog fakulteta postavite osobu koja javno zastupa ideju da nije bilo potrebe za uvođenjem Zakona protiv nasilja u porodici, protiv koga je izrečena sudska mera zabrane javnog istupanja zbog govora mržnje, koji  mere obavezne vakcinacije poredi sa bombardovanjem osiromašenim uranijom, kao što je to učinjeno sa imenovanjem prof.dr Branislava Ristivojevića poruka Novosadskom univerzitetu i javnosti je jasna.

LSV

Nakon sto je nedavnim izmenama Zakona o visokom obrazovanju određeno  da je samo Beogradski univerzitet od nacionalnog značaja, Novosadskom Univerzitetu je nanet novi udarac  izborom prof.dr Branislava Ristivojevića za dekana Pravnog fakulteta. Svojim izjavama, Ristivojevic je nesumnjivo naneo stetu profesorskom pozivu i ugledu.

Za njega je priča o porastu nasilja u porodici preuveličavanje problema, a mera odvajanja nasilnika od žrtve preterano ekstremna i neutemeljena.

Profesorka Vesna Rakić Vodinelić, sudija dr Miodrag Majić, bivša predsednica Vrhovnog suda Srbije – sudija Vida Petrović Škero, profesorka Marijana Pajvančić, profesor Lino Veljak, profesor Bogoljub Milosavljević i mnogi drugi oštro su kritikovali Ristivojevića koji je vodio sramotnu harangu protiv Slobodana Beljanskog dovodeći u pitanje njegov doktorat zbog zastupanja mađarskih učenika vezano za diskriminaciju prilikom polaganja prijemnog ispita na maternjem jeziku i nekoliko drugih procesa u kojima je zastupao stranke u sporovima protiv Pravnog fakulteta.

Sve ovo govori da je Branislava Ristivojevića , nedostojan da bude profesor, a kamoli dekan Pravnog fakulteta.

Jedini mogući cilj ovako uvredljivog izbora je urušavanje integriteta čitavog Univerziteta u Novom Sadu.

Zato je pravo pitanje: Kome i zašto smeta Univerzitet u Novom Sadu?

Kada se  na to pitanje dobije odgovor, izmedju ostalog, biće potpuno jasno i kako je, zašto je i voljom kojih krugova je Ristivojević  postao dekan Pravnog fakulteta.

Stručni savet za nauku
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Iz medija | Utorak, 26. 07. 2011. | Komentara: 0

Nekima iz DS nije stalo do Vojvodine

NOVI SAD - U aprilu ove godine premijer Mirko Cvetković formirao je radnu grupu za izradu zakona o javnoj svojini, i na njeno čelo je postavio mene. Već posle drugog sastanka sa članovima radne grupe shvatio sam da, iako su to vrlo stručni ljudi u oblastima koje predstavljaju, oni nemaju politički kapacitet da donesu odluke i o tome sam odmah obavestio premijera
Izjave | Utorak, 26. 07. 2011. | Komentara: 0

Usaglašena svojina lokalnih samouprava, sledi AP Vojvodina

BEOGRAD - Nacrt zakona o javnoj svojini nije, kako je bilo planirano, do 15. jula prosleđen premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću, zbog čega poslednjih nekoliko dana u medijima mogu da se pročitaju različite optužbe na račun predsednika radne grupe za izradu tog zakona Bojana Kostreša, a pre dva dana iz vojvođanskog dela DS čula se i najava inicijative za Kostrešovu smenu sa čela grupe.
Izjave | Utorak, 26. 07. 2011. | Komentara: 0

Trafo-stanice vratiti Vojvodini

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se amandmanskim izmenama predloga zakona o energetici trafo-stanice vrate u vlasništvo Vojvodine. Portparolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov rekla je danas za Dnevnik, da će odluka LSV o tome da li će glasati za ovaj zakon zavisiti od dva amandmana kojima se reguliše ova problematika.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook