Kosovo više nije u sastavu Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 05. 03. 2017. | Komentara: 0

Kosovo više nije u sastavu Srbije

Novi Sad, 05. mart 2017 - Nasuprot predsedničkim kandidatima i političarima koji ističu da nikada neće priznati nezavisnost Kosova, interesi Srbije zahtevaju da se suočimo sa činjenicama. A činjenice su tvrde i neumoljive - Kosovo je priznato kao nezavisna država i više nije u sastavu Srbije. 

LSV

Priznati ovu činjenicu znači navući na sebe bes. Ignorisati je znači nastaviti sa politikom čeonog sudara sa stvarnošću. Od politike predsedničkih kandidata, od njihovog sistema vrednosti, integriteta i, zašto ne reći, lične hrabrosti, zavisi i njihov odnos prema Kosovu. 

Možemo se i dalje oportunistički zaklanjati iza floskula o južnoj srpskoj pokrajini, ali ozbilnost i odgovornost pozicije za koju se kandidujemo zahteva od nas da prestanemo sa svakim daljim samozavaravanjem. 

Za razliku od nekih kandidata, ja ne želim da učestvujem u politici koja mitovima daje prednost u odnosu na stvarnost i koja beži od činjenica, ma koliko da su one neprijatne.  

Problemi sa kojima se Srbija suočava su veliki, brojni i zahtevaju od nas da preuzmemo odgovornost za odluke koje moramo doneti. Priznati faktičku nezavisnost Kosova je jedna od takvih odluka. U ime mira na Balkanu, evropske budućnosti Srbije i istorijskog pomirenja dva naroda, izražavam svoju spremnost da takvu odluku i podržim.

Kandidat 
za predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak

https://www.youtube.com/watch?v=mLodPnBR2Uo




Izjave | Subota, 12. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Određenim strukturama smeta Martijev izveštaj

NOVI SAD - U Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nastala je prava drama u četvrtak kada je deo poslanika tražio od izvestioca PS SE Dika Martija da odustane od istrage o trgovini organima na Kosovu, saznaje Pravda. Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže za taj list da je sasvim sigurno da izveštaj Martija zaista boli određene strukture, i da im taj izveštaj jako smeta.
Saopštenja | Subota, 12. 03. 2011. | Komentara: 0

Usvojeni amandmani LSV o vraćanju imovine i lustraciji

NOVI SAD - Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije usvojili su juče, prilikom glasanja o Zakonu o ministarstvima, dva amandmana koje je podnela Liga socijaldemokrata Vojvodine, pise Dnevnik.
Izjave | Petak, 11. 03. 2011. | Komentara: 0

Borba za imovinu i prihode AP Vojvodine, kao i regionalizaciju Srbije

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je nekoliko amandmana na Zakon o ministarstvima sa ciljem da se što je moguće više popravi položaj AP Vojvodine, kao i da pozitivno utiče na procese poput regionalizacije zemlje, navedeno je danas tokom rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook