Kostreš čestitao DPS-u pobedu na izborima u Podgorici i Kotoru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 01. 10. 2024. | Komentara: 0

Kostreš čestitao DPS-u pobedu na izborima u Podgorici i Kotoru

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je danas čestitku predsedniku Demokratske partije socijalista Danijelu Živkoviću povodom pobede DPS-a na lokalnim izborima u Podgorici i Kotoru.

LSV

Čestitku prenosimo u celosti.


Poštovani gospodine Živkoviću,

U svoje i u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI čestitam Demokratskoj partiji socijalista na pobedi na lokalnim izborima u glavnom gradu Crne Gore Podgorici i u Kotoru.

Samo snažna DPS je garant nezavisnosti, razvoja Crne Gore i njenih integracija u Evropsku uniju.

Nažalost, i ovi izbori bili su praćeni mešanjem u izborni proces u Crnoj Gori, od strane režima Aleksandra Vučića. Upotrebljeni su mediji, službe bezbednosti, crkva, a vrhunac je bio tzv. glasački turizam. Hiljade ljudi koji ne žive u Crnoj Gori, već u Srbiji i BiH, organizovano su, u režiji beogradskih vlasti, preko noći, postali birači u Podgorici, i tako su pokušali da prekroje volju građana.

Na sreću, nisu uspeli u potpunosti u svojoj nameri. Taj oprobani recept je Vučićeva vlast primenjivala i u Srbiji, pre svega u Beogradu i Novom Sadu.

Ovaj uspeh DPS-a podstrek je svim demokratskim i proevropskim snagama u našem regionu.

Želim Vam sreću u procesu formiranja organa lokalne samouprave u Podgorici i Kotoru, jer je DPS potreban Crnoj Gori.

Bojan Kostreš
predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI




Izjave | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Ne mogu biti zadovoljna položajem AP Vojvodine

NOVI SAD - Kao Vojvođanka i kao aktivistkinja za najširu autonomiju AP Vojvodine ne mogu ni u kom slučaju biti zadovoljna sadašnjim položajem APV. U ovom momentu imamo Ustav koji iz puno razloga nije dobar, a po pitanju Vojvodine mislim da su napravljene najveće greške " izjavila je u intervjuu za Hrvatsku riječ potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.
Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook