Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 06. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške.

LSV

Tekst telegrama prenosimo u celosti.

Vaša ekselencijo, 

Želeo bih da Vam u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i svoje lično ime, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, poručim da se na današnji dan sećamo svih hrabrih vojnika iz Vaše zemlje koji su učestvovali u ovoj operaciji.

Šestog juna 1944. godine započela je završna borba sa nacističkim zlom i moramo se zauvek sećati hrabrih vojnika koji su životima platili borbu za okončanje najkrvavije epohe u istoriji Evrope. 

Evropa je, uz veliku pomoć sovjetskih i američkih vojnika, pobedila zlo i pokazala da u njoj nema mesta za fašističke ideologije koje donose samo rat i nesreću.

I danas, sa brojnim izazovima, Evropa mora ostati ujedinjena i hrabra u borbi protiv fašizma, imperijalizma, nedemokratskih tendencija i politika koje za svoj osnov imaju ideologiju „krvi i tla“.

Večna slava i hvala svim palim borcima u oslobađanju Evrope!

Bojan Kostreš
predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI




Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook