Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 06. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške.

LSV

Tekst telegrama prenosimo u celosti.

Vaša ekselencijo, 

Želeo bih da Vam u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i svoje lično ime, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, poručim da se na današnji dan sećamo svih hrabrih vojnika iz Vaše zemlje koji su učestvovali u ovoj operaciji.

Šestog juna 1944. godine započela je završna borba sa nacističkim zlom i moramo se zauvek sećati hrabrih vojnika koji su životima platili borbu za okončanje najkrvavije epohe u istoriji Evrope. 

Evropa je, uz veliku pomoć sovjetskih i američkih vojnika, pobedila zlo i pokazala da u njoj nema mesta za fašističke ideologije koje donose samo rat i nesreću.

I danas, sa brojnim izazovima, Evropa mora ostati ujedinjena i hrabra u borbi protiv fašizma, imperijalizma, nedemokratskih tendencija i politika koje za svoj osnov imaju ideologiju „krvi i tla“.

Večna slava i hvala svim palim borcima u oslobađanju Evrope!

Bojan Kostreš
predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI




Akcije/Kampanje | Subota, 09. 05. 2009. | Komentara: 0

Dan pobede na fašizmom

PANČEVO - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je večeras u Pančevu na skupu koji je LSV organizovala povodom Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope da će se od srede u proceduri Skupštine Srbije naći Predlog zakona o zabrani manifestacija neonacističkih i fašističkih organizacija.
Akcije/Kampanje | Nedelja, 28. 12. 2008. | Komentara: 0

Protest LSV ispred rafinerije u Elemiru

ELEMIR - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas ispred Rafinerije gasa u Elemiru prvi u nizu protesta pod nazivom "Prodali ste NIS, prodali ste nas". Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš je tom prilikom najavio da će stranka ubrzo pokrenuti zakonsku inicijativu da se u Srbiji, kada je reč o rudnim bogatstvima, primenjuju zakoni koji se primenjuju u Rusiji.
Akcije/Kampanje | Nedelja, 14. 12. 2008. | Komentara: 0

VI Kongres

LSV NENAD ČANAK PONOVO PREDSEDNIK LSV

NOVI SAD - Na današnjem VI vanrednom kongresu Lige socijaldemokrata Vojvodine za predsednika je, ogromnom većinom glasova prisutnih delegate ponovo izabran Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook