Kostreš: Ako se ne reše problemi, nema ni Vlade Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 23. 02. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Ako se ne reše problemi, nema ni Vlade Vojvodine

BEOGRAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da ukoliko ne bude postignut dogovor lidera DS, LSV i SVM o rešavanju problema u funkcionisanju vojvođanske administracije, neće biti ni Vlade Vojvodine.

LSV

– Više je nego jasno da postoje problemi u funkcionisanju vojvođanske administracije i ideja LSV je da pokušamo da u kontaktu tri lidera prevaziđemo te probeme jer mislimo da je interes građana Vojvodine na prvom mestu. Pokušaćemo da prevaziđemo sva otvorena pitanja i ja sam optimista da ćemo to i uspeti. Ukoliko ne bude dogovora neće biti Vlade Vojvodine – rekao je Kostreš novinarima u parlamentu. Kostreš kaže da mu nije jasno zbog čega neko pokušava da politizuje smenu direktorke Vojvodinašuma Marte Takač, koja je inače kadar SVM, kada je reč samo o zakonskoj proceduri.
– Ne vidim nikakav razlog da se pravi politizacija tog pitanja ili da to bude razlog zašto bi se raspadala vojvođanska koalicija. Možda je to izgovor da bi se izašlo iz vojvođanske administracije i onda to treba da se objasni. Prosto, LSV je spremna da razgovara o svim postojećim problemima, pa i o tom, ali ne vidimo kako mi možemo mimo odluke suda da donosimo bilo kakve odluke – rekao je Kostreš. Podsetio je da je Viši sud u Novom Sadu doneo presudu da Takačeva ne može da bude direktorka na šta se žalila i ona i Vlada Vojvodine.  Apelacioni sud je, međutim, kazao je Kostreš, doneo konačnu odluku da ona ne može da bude direktorka posle čega je Vlada Vojvodine imenovala vd direktora Vojvodinašuma, inače nestranačku ličnost koja je prošla na konkursu i podnela svu potrebnu dokumentaciju.Odgovarajući na pitanje koje konkretno probleme treba da reše trojica lidera, Kostreš je rekao da za sada postoje dva problema, jedan koji je otvorio SVM i drugi na kome insistira LSV.
– SVM je recimo otvorio kadrovsko pitanje Vojvodinašuma, mi Zakon o finansiranju Vojvodine koji nije donet godinama i koji objektivno veliki problem za funkcionisanje vojvođanske administracije – rekao je Kostreš i ocenio da je očigledno da postoje određeni šumovi u komunikaciji i Vlade Vojvodine i da koalicija ima određenih problema.

(BILSV, 23. 02. 2015)




Saopštenja | Subota, 05. 10. 2024. | Komentara: 0

Peti oktobar najveći dan u istoriji moderne Srbije. Izostanak lustracije najveća greška

Liga socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI obeležava danas godišnjicu velikih demonstracija 5. oktobra 2000. godine, koje su sprečile veliku izbornu krađu u režiji Slobodana Miloševića i Mirjane Marković.
Saopštenja | Subota, 05. 10. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegrame saučešća rukovodstvu BiH povodom posledica poplava

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je telegrame saučešća povodom posledica katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini. 
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 10. 2024. | Komentara: 0

Građani ne traže (samo) izvinjenje Elektrodistribucije, nego (i) utvrđivanje odgovornosti krivaca

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje rukovodstvu Elektrodistribucije da građani Vojvodine ne traže samo njihovo izvinjenje zbog skandala u vezi očitavanja brojila za električnu energiju, nego i odgovornost svih onih koji su doveli do ove situacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook