Kostreš: Bedževima protiv fašizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 07. 06. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Bedževima protiv fašizma

NOVI SAD - Aktivisti i kandidati za poslanike koalicije Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) u javnosti su se pojavili sa bedževima međunarodne mreže Antifašistička akcija (Antifa) na reverima.

LSV

- Nosimo bedževe da bismo podsetili da je borba protiv fašizma - neprestana borba. Fašizam diže glavu, ne samo kod nas nego i u svetu, a slobode će biti onoliko koliko bude borbe za nju – izjavio je za agenciju Beta Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i koordinator Vojvođanskog fronta, članice UDS.

Na pitanje da li je to reakcija na izjave američkog predsednika Donalda Trampa da antifašiste treba proglasiti teroristima, Kostreš je rekao da Tramp „nije tema“.

- Nije Tramp naša tema. Mi izlazimo na ove izbore da bismo se borili za evropske vrednosti, modernu, decentralizovanu i sekularnu državu u kojoj se sa ponosom sećamo naše antifašističke tradicije. Država mora da spreči i sankcioniše bujanje ekstremističkih, neonacističkih i klerofašističkih grupacija - kazao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, antifašizam je glavni temelj i osnovni princip moderne, ujedinjene i slobodne Evrope, kojoj i Srbija mora da teži.

- I naša Srbija, i naša Vojvodina, pobedile su fašističku neman u Drugom svetskom ratu. Neman se vratila u ratovima iz '90-tih godina 20. veka, a posledice živimo i danas. Antifašizam nije samo reč, antifašizam je svakodnevna akcija. A kad smo kod „terorista'“- nema većih terorista od fašista - poručio je Kostreš.

(SzILSV, 07.06.2020)



Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Poziv građankama da obave preventivne preglede

NOVI SAD - Međunarodni Dan ženskog zdravlja dočekujemo sa podatkom da svake godine oko 4.000 žena u Srbiji oboli od raka dojke, 1.500 od raka debelog creva i 1.400 od raka grlića materice. Prema nekim podacima, od raka grlića materice čak svaki dan obole tri, a umre jedna žena.
Iz medija | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Pronaći i mrežu Mladićevih saradnika

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića jeste veliki korak napred ka Evropskoj uniji, ali Mladića je trebalo uhapsiti zato što je on zločinac, a ne zato što je to uslov EU, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak gostujući na TV B92. Kako je naveo, sada je veoma bitno pronaći čitavu mreža saradnika, jer ne veruje da se Mladić krio sam.
Izjave | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Hapšenje Mladića može dati i odgovor na pitanje zašto su ubijeni gardisti

NOVI SAD - Sinoć smo bili u prilici da još jednom vidimo kako se zločini i zločinci zaklanjaju iza lažnog patriotizma i kako se pod raznoraznim izgovorima ruši grad " izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare portparolka LSV Aleksandra Jerkov komentarišući nerede koje su sinoć u Novom Sadu izazvali mladići okupljeni na navodnom protestu povodom hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook