Kostreš: Bedževima protiv fašizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 07. 06. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Bedževima protiv fašizma

NOVI SAD - Aktivisti i kandidati za poslanike koalicije Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) u javnosti su se pojavili sa bedževima međunarodne mreže Antifašistička akcija (Antifa) na reverima.

LSV

- Nosimo bedževe da bismo podsetili da je borba protiv fašizma - neprestana borba. Fašizam diže glavu, ne samo kod nas nego i u svetu, a slobode će biti onoliko koliko bude borbe za nju – izjavio je za agenciju Beta Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i koordinator Vojvođanskog fronta, članice UDS.

Na pitanje da li je to reakcija na izjave američkog predsednika Donalda Trampa da antifašiste treba proglasiti teroristima, Kostreš je rekao da Tramp „nije tema“.

- Nije Tramp naša tema. Mi izlazimo na ove izbore da bismo se borili za evropske vrednosti, modernu, decentralizovanu i sekularnu državu u kojoj se sa ponosom sećamo naše antifašističke tradicije. Država mora da spreči i sankcioniše bujanje ekstremističkih, neonacističkih i klerofašističkih grupacija - kazao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, antifašizam je glavni temelj i osnovni princip moderne, ujedinjene i slobodne Evrope, kojoj i Srbija mora da teži.

- I naša Srbija, i naša Vojvodina, pobedile su fašističku neman u Drugom svetskom ratu. Neman se vratila u ratovima iz '90-tih godina 20. veka, a posledice živimo i danas. Antifašizam nije samo reč, antifašizam je svakodnevna akcija. A kad smo kod „terorista'“- nema većih terorista od fašista - poručio je Kostreš.

(SzILSV, 07.06.2020)



Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Iz medija | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook