Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da je teško komentarisati informaciju koji je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić da mu je mađarski premijer Viktor Orban rekao da je Bil Klinton od njega tražio kompnenu invaziju na Srbiju 1999. godine. On je istakao da sada ne postoji način da se utvrdi njena autentičnost. U izjavi za list Danas on je naglasio da je, ako je i postojala ideja za kopnenom intervencijom, on srećan što ona nije realizovana, jer bi to dovelo do razaranja Vojvodine.

LSV

- Teško je komentarisati ovakav tip informacija jer ne postoji način da se utvrdi njihova autentičnost i kontekst i okolnosti pod kojima je data, ako se desila. Ali ono što je sigurno je da je režim Slobodana Miloševića bio zločinački režim koji je sejao smrt i zlo ne samo u granicama republike Srbije nego i u regionu. Svako ko pokušava sa opravda Miloševićeve postupke, od njega napravi žrtvu ili poistoveti zločinca sa građanima Srbije, želi povratak devedesetih i doživeće istu sudbinu kao i on. Ako je i bilo ideja za kopnenom intervencijom srećan sam što one nisu realizovane jer bi to dovelo do razaranja Vojvodine – istakao je Kostreš.

(SzILSV, 10.10.2022)




Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 10. 2024. | Komentara: 0

SNP iliti Srpsko NAPREDNO pozorište

Ako do sada ova vlast nije (a jeste!) demonstrirala dovoljno nakaradnog i podobnog zapošljavanja, uništavanja i zatiranja multikulturalnosti u Novom Sadu – sada je učinila dodatni napor te se još jednom otvoreno narugala svima koji žive u Novom Sadu, ali i šire, i svima koji su voleli i poštovali instituciju SNP-a (za neupućene, ako ima takvih, Srpskog narodnog pozorišta) i rado bili njegovi gosti.
Saopštenja | Petak, 18. 10. 2024. | Komentara: 0

Vučić i Vučević da kažu ko u Srbiji priprema timove za destabilizaciju Moldavije

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI postavlja pitanje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Milošu Vučeviću kako je moguće da je u Srbiji obučavana grupa mladih ljudi, koji su spremani za izazivanje nereda u Moldaviji.
Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2024. | Komentara: 0

Za sve potrebe građanina Zrenjanina dnevno odlazi iznos jedne čokolade

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI su na trećoj sednici Skupštine grada Zrenjanina glasali protiv rebalansa budžeta za 2024. godinu i istakli da nesposobna i bahata vlast ne može ništa dobro da uradi za Zrenjanin, posebno u situaciji stroge centralizacije Srbije, koja uzima novac lokalnim samoupravama i sliva ga u budžet Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook