Kostreš: Liga je uvek htela više za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 17. 01. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Liga je uvek htela više za Vojvodinu

NOVI SAD – Komentarišući saopštenje Pokrajinskog odbora Demokratske stranke da sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine 13 godina deli istu viziju autonomije Vojvodine u okviru Srbije, zamenik predsednika LSV Bojana Kostreša Tanjugu je odgovorio da je tačno da LSV, DS i Savez vojvođanskih Mađara 13 godina zajedno sarađuju na uspostavljanju autonomije Vojvodine, jer je Liga u teškim vremenima za Vojvodinu uvek uspevala da sa njima nađe najmanji zajednički sadržalac.

LSV

Istakao je i da je jedan od tih sadržalaca aktuelni Stautut APV, koji je za LSV uvek bio slab, ali je značio makar nešto za autonomiju Vojvodine, u datim okolnostima, definisanim važećim Ustavom Srbije protiv kojeg je Liga bila.

– Međutim, ne bih mogao da se složim sa formulacijom da 13 godina delimo istu viziju položaja AP Vojvodine, kako to naši prijatelji navode. Mi smo oduvek za Vojvodinu hteli više.  Tražili smo i tražimo za nju zakonodavnu, sudsku, izvršnu vlast, pravo na imovinu i prihode i sve to garantovano Ustavom – naveo je zamenik predsednika LSV.
Kostreš je ukazao i da je bilo identičnih stavova o položaju AP Vojvodine, Liga ne bi bila usamljena kada je upozoravala da je ustavna odredba o najmanje sedam odsto budžeta prevara , niti bi je u pozivu na bojkot ustavnog referenduma podržavao samo LDP.

– Činjenica je da je saradnja sa DS i SVM doprinela tome da se autonomija kako- tako brani od centralističkog pritiska. I sa tom saradnjom ćemo nastaviti dokle god u njima imamo partnere u zaštiti interesa Vojvodine i povećanju nivoa njene autonomije – rekao je Kostreš.

On je zaključio i da polako ali sigurno dolazi vreme kada će LSV preuzeti ne samo primat u borbi za autonomiju Vojvodine nego i primat u upravljanju procesima koji će do nje dovesti.

(BILSV, 17. 01. 2014)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook